Uutiset

"Ylitasoitus onnistui mielestäni erityisen hyvin" – Sedun opiskelijoille yksi kulta ja kaksi hopeaa Taitaja-kilpailuista

Kuortanelainen Laura Lampi saavutti hopeaa Maalaus ja tapetointi -lajissa. Hänen valmentajaan toimi Jouko Peltokangas.
Kuortanelainen Laura Lampi saavutti hopeaa Maalaus ja tapetointi -lajissa. Hänen valmentajaan toimi Jouko Peltokangas.
Kuva: Sedu
  • Viiskunta

Sedun opiskelijoiden tuliaisina Espoon Taitaja2023-kilpailusta oli yksi kulta ja kaksi hopeaa.

Seinäjoella opiskelevan kuortanelaisen Laura Lammen kolmen päivän kilpailusuoritus oikeutti hopeamitaliin Maalaus ja tapetointi -lajissa.

Töitä sai tehdä tehokkaasti ja tarkasti.

– Tapetoin, tein ylitasoitusta, katon kuultokäsittelyä, rosetin rajausmaalausta, sapluunamaalausta ja ovimaalaustöitä. Näistä ylitasoitus onnistui mielestäni erityisen hyvin, kertoo tuore hopeamitalisti.

Ähtärissä opiskelevan Veikka Hautamäen suoritus palkittiin niin ikään hopeamitalilla. Hänen valmentajaan toimi Mika Laukkonen.
Kuva: Sedu

Metsätaitorata haastoi kuljettajan

Hopeamitali ojennettiin myös Metsäkoneenkuljetus-lajissa alajärveläiselle Veikka Hautamäelle. Hänen opiskelupaikkansa on Sedun Ähtärin kampus.

– Metsätaitorata oli mielestäni haastavin. Sen sijaan ajokoneella ajo, tekniikka ja kuorman sidonta onnistuivat mielestäni hyvin, ammattitaidon SM-hopeaa voittanut Hautamäki summaa.

Hautamäki palkittiin hyvästä suorituksesta myös tapahtuman yhteistyökumppani Wihurin Tulevaisuuden ammattilainen -palkinnolla.

Veikka Hautamäki kuormaamassa.
Kuva: Sedu

"Ei auta kuin hymyillä"

Jussi Ala-Ketola Lapualta puolestaan otti kultaa kilpailemalla Suomen parhaiden joukossa Taitaja-finaalissa jo toista kertaa.

– Eihän tässä auta kuin hymyillä, totesi tuore Suomen mestari.

– Opin taas itsestäni lisää sen suhteen, missä on vielä petrattavaa, hän kommentoi itsekriittisesti ennen tulosten julkaisua.

Lapualaisen Jussi Ala-Ketolan kaulaan ripustettiin kultainen mitali.
Kuva: Sedu

Joukkueen Sedu-lippua suurella sydämellä heiluttava joukkueenjohtaja Teemu Joensuu oli syystäkin tyytyväinen.

– Olen todella onnellinen näiden upeiden nuorten puolesta. Tätä työtä ja Taitaja-kilpailuja tehdään nimenomaan heille. Meillä on upeita nuoria ja upeita taitajia! Joensuu hehkutti.

Taitaja2023-tapahtuma järjestettiin Espoossa 8.−11. toukokuuta. Suomenmestaruusmitaleista kamppaili noin 370 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitaleita jaettiin kaikkiaan 47 lajissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jaa artikkeli