”Ymmärsin nuotin väärin” – Asunmaan Jyväskylän MM-ralli päättyi ulosajoon

Alavutelainen Teemu Asunmaa joutui keskeyttämään viikonloppuna ajetun WRC Secto Automotive Rally Finlandin WRC3-luokan neljänneltä sijalta ulosajon takia. Asunmaa ja kartanlukija Marko Salminen ovat kunnossa.

Ulosajo sattui Jyväskylässä ajetun rallin päätöspäivänä sunnuntaina aamun toisella erikoiskokeella Ruuhimäki 1:llä.

– Ymmärsin nuotin väärin. Luulin, että olimme menossa loivan mutkan jälkeen suoralle, mutta olimmekin jo siinä suoralla, ja jarrutus seuraavaan mutkaan jäi viime tippaan. Autoon ei tullut pahoja vaurioita: vaihdoimme kaksi tukivartta ja ajoimme pätkältä pois.

Flunssa vei parhaan terän

Avauspäivänä perjantaina Asunmaa ajoi ensimmäiselle lenkille kolmanneksi, viidenneksi ja kolmanneksi nopeimmat ajat. Toisella lenkillä Asunmaa oli kaikilla kolmella erikoiskokeella neljänneksi nopein.

Päivän mittaan flunssasta kärsinyt Asunmaa oli yötauolle tultaessa WRC3-luokassa kolmantena.

– Flunssa pukkaa vähän päälle ja ajaminen on hieman raskasta. Pitää illalla katsoa vielä in-car-videoista erikoiskokeet läpi, että mitä voitaisiin parantaa. Huomenna on pitkä päivä ja uudella innolla mennään. Oma vointi ei ole mikään paras, mutta tilanne voisi olla huonompikin.

Toisen ajopäivän ensimmäinen lenkki sisälsi neljä erikoiskoetta. Ensimmäisellä kahdella erikoiskokeella Asunmaa oli neljänneksi nopein. Aamun lenkin päättäneillä kahdella erikoiskokeella Asunmaa oli kummallakin kolmas.

Päivähuoltoon tultaessa Asunmaa oli edelleen WRC3-luokan neljäntenä.

– En ole tyytyväinen ajoon, sulavuus ja jouheus puuttuvat. Osasyy on se, että eilinen nuotti oli jostain syystä parempaa. Koitetaan korjata nuottia päivän tauon aikana ja parantaa iltapäivän lenkille. Tiet olivat todella hyvässä kunnossa ja pätkät ovat hienoja.

Toiselle lenkille Asunmaa kiristi tahtia ollen erikoiskokeilla 11 ja 12 toiseksi nopein. Erikoiskokeelle 13 Asunmaa kellotti neljänneksi nopeimman ajan ja päivän viimeisellä metsäerikoiskokeella, syksyn pimeydessä ajetulla Patajoki 2:lla Asunmaa oli kolmas. Päivän päättäneellä perinteisellä Harjun kaupunkierikoiskokeella Asunmaa oli viidenneksi nopein.

– Oli kiva päästellä menemään ja tiet olivat hienossa kunnossa, vaikka muutoin en ole tyytyväinen päivän vauhtiin. Suunta on tällä hetkellä tämä, ei ole helppoa yhtäkkiä nostaa radikaalisti vauhtia. Erikoiskokeella 13 osuin kahdesti kiveen erikoiskokeen alussa, mutta ei onneksi käynyt kuinkaan. Muutoin ehjä päivä.

Sunnuntaina Asunmaa avasi Laukaan 1:n viidenneksi nopeimmalla ajalla. Kilpailu kuitenkin keskeytyi seuraavalle erikoiskokeelle Ruuhimäki 1:lle.

– Viikonloppu kokonaisuudessaan ei oikein sujunut, ja se kulminoitui ulosajoon. Ajo ei tuntunut kulkevan, ja olotila ei ainakaan auttanut asiaa. Hankala sanoa, kuinka paljon se lopulta vaikutti.

Kilpailukausi alkaa olla pulkassa

– Katsotaan seuraavalla kerralla uudelleen. Kiitokset yhteistyökumppaneille ja tiimille mahdollisuudesta ajaa täällä, harmi että tällä kertaa meni näin. Pitää purkaa kilpailun jälkeen jonkin verran sitä, miksi jäimme tietyillä osuuksilla ja tietyillä osuuksilla olimme väliaikojen mukaan hyvässä vauhdissa.

Asunmaan rallikausi jatkuu vielä Skoda Fabia Rally2 Kitin kehitystyön merkeissä. Tarkempaa aikataulua ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.

– Mahdollisesti jotain tapahtuu, mutta suunnitelmat ovat vielä hieman auki. Se selviää lähiaikoina. Evolla tuskin ajamme enää tänä vuonna, kilpailukausi alkaa olla pulkassa.