Yksityisissä valmistujaisjuhlissa voi samanaikaisesti olla enintään 20 henkilöä – Oppilaitokset voivat juhlat harkintansa mukaan järjestää

Alueellinen koronayhteistyöryhmä Nyrkki totesi keskiviikkona pitämässään kokouksessa, että opetuksen järjestäjät voivat järjestää yo-juhlat ja valmistujaisjuhlat oman harkintansa ja opetusministeriön sekä aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti. Yleisö sijoitetaan omille istumapaikoilleen, vähintään kahden metrin turvavälit, maskien käyttö ja muu terveysturvallisuus huomioiden. Yli 50 henkilön tilaisuuksissa yleisön jakaminen erillisiin katsomolohkoihin vähentää koronavirustartunnan riskiä.

Kotona tai muussa tilassa järjestettävässä ylioppilas- tai valmistujaisjuhlassa voi olla paikalla samanaikaisesti enintään 20 henkilöä. Juhla tulee järjestää terveysturvallisuus huomioiden.

Nyrkki piti ennallaan suosituksen yksityistilaisuuksien osallistujien enimmäismäärästä (20 henkilöä). Perusteluiksi katsottiin mm. se, että merkittävä osa viimeaikaisista tartunnoista on saatu juuri yksityistilaisuuksista.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Näiden kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Uskonnollisten tilaisuuksien osalta Nyrkki muutti suositustaan. Isossa kirkkosalissa pidettävään jumalanpalvelukseen voi osallistua 50 henkilöä, mutta muissa tiloissa järjestettävissä uskonnollisissa tilaisuuksissa osallistujia voi olla enintään 20. Kaikissa tilaisuuksissa on huolehdittava vähintään kahden metrin turvaväleistä ja käytettävä maskeja.

Kirjastojen, kuntosalien ja uimahallien toiminta voidaan palauttaa normaaliksi varmistamalla terveysturvallisuus.

Nyrkin suositukset ovat voimassa 12.5. - 6.6. 2021.