Yksi uusi koronatartunta E-P:llä – testimäärät ovat pudonneet selvästi

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin maanantaina yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on nyt 444. Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

Koronavirusnäytteitä on sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 63 841. Eilen tutkittiin 286 näytettä.

Koronatestiin hakeutuminen on ollut selvästi vähäisempää kuin marraskuussa ja joulukuun alkupuolella.

–Testimäärät ovat pudonneet, esimerkiksi joulukuun ensimmäisellä viikolla tehtiin 3670 testiä, joulukuun viimeisellä viikolla tehtiin 1635 testiä ja viime viikon aikana tehtiin ainoastaan 1566 testiä. Osittain lasku johtunee juhlapyhistä. On kuitenkin edelleen tärkeää, että vähäistenkin hengitystietulehdukseen viittaavien oireiden ilmaantuessa otetaan yhteyttä terveydenhuoltoon koronatestiä varten, sairaanhoitopiiristä muistutetaan.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki säilytti ennallaan aikaisemmin antamansa, 17.1.2021 saakka voimassa olevat suositukset ja esitti myös Aluehallintovirastolle rajoitusten jatkamista. Perusteena tälle on alkuvuoden tartuntamäärien nousu ja naapurimaakuntien vaikeutunut koronatilanne.

Nyrkki kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 15. tammikuuta, jolloin mahdollisesti on jo käytettävissä Aluehallintoviraston päätös rajoitusten jatkosta.