Tilaajalle

Voimat yhdistäen A-tyttöjen joukkue lentopallon SM-sarjaan

Kuortaneen Lentopallo ja Soinin Tiikerit yhdistivät voimansa, jotta saivat A-tyttöjen joukkueen lentopallon SM-sarjaan. Soinin Tiikereiden paidoissa pelaava joukkue pelasi ensimmäisen pooliturnauksensa Soinissa lauantaina. Tiukkojen taistelujen jälkeen joukkue otti neljän joukkueen turnauksessa kaksi voittoa ja sijoittui toiseksi. Peluu jatkuu D-poolissa. Seuraava turnaus on pyhäinpäivänä, 2. marraskuuta.

Turnausvoiton Soinista haki oululainen KiseOaAt. Joensuun Juju sijoittui kolmanneksi ja Jyväskylän Lentis neljänneksi.

Töysässä joku viikko sitten pelatun tasoturnauksen paras oli Kulepan B-tyttöjen joukkue. Viiden joukkueen joukossa Tiikerit sijoittui kolmanneksi.

Tiikereiden joukkueessa pelaa soinilaisten lisäksi alajärveläisiä ja kuortanelaisia pelaajia, yksi kauhavalainenkin. Valmennuksesta vastaavat Jaakko Latva-Laturi, Mika Vihma ja Ari-Matti Salo. Joukkue treenaa kahdesti viikossa Soinissa ja kerran Kuortaneella. Osa pelaajista pelaa myös Kulepan B-tyttöjen joukkueessa, jossa mukana on myös Valmennuskeskuksen pelaajia.

Sekä joukkueenjohtajana toimiva Tiikereiden lentopallojaoston puheenjohtaja Rami Puro että Kulepasta tuttu valmentaja Mika Vihma olivat mielissään siitä, että joukkue saatiin yhteistuumin kokoon. Osalla pelaajista pelit olisivat muuten loppuneet kokonaan ja Kulepan B-tytöissäkin pelaavat saavat joukkueessa lisää harjoittelu- ja peliaikaa.

Molemmat miehet uskovat joukkueella olevan mahdollisuuksia aina finaalipeleihin saakka.

– Yhteispelissä on vielä hiottavaa. Peli tulee paranemaan turnaus turnaukselta. Ilman muuta tähtäin on lopputurnauksessa. Olisihan se hienoa päästä finaalipeleihin, Vihma arvioi.

Hän kertoi oppineensa tuntemaan joukkueen päävalmentajaksi nimetyn Jaakko Latva-Laturin aiempien vuosien turnauksissa. Tasaveroisten valmentajien linjat kohtaavat. Molemmat edellyttävät pelaajilta sitoutumista treenaamiseen ja työn tekoon joukkueen hyväksi. Se on ainut tapa pelaajan kehittyä ja joukkueen menestyä.

– Joukkuetta rakennetaan pienin askelin. Tilanne on uusi ja on yhdessä löydettävä ne tavat, jotka toimivat. Pari kuukautta on saatu nyt yhdessä treenata. Sekin näkyy jo pelin sujuvuudessa.

Kuortanelainen Iida Vihma, soinilainen Emmi Salo ja alajärveläinen Venla Hänninen tietävät yhteispelin hioutuvan pikkuhiljaa.

– Nyt jo tuntui ihan hyvältä pelata, sanoivat ennastaankin toisilleen tutut tytöt. He lupaavat tehdä parhaansa ja tähyävät aina keväisiin finaalipeleihin saakka.

– Viime kaudella Tiikereiden matka B-tytöissä tyssäsi välieriin. Olisi mahtavaa tällä joukkueella yltää finaaliin saakka, uumoili Emmi Salo. Hän opiskelee Jyväskylässä ja pääsee joukkueen vahvuuteen pääosin vain peleissä. Viikolla hän käy Jyväslentiksen harjoituksissa.

Soinin Tiikereiden A-tyttöjoukkueessa pelaavat: Salo Veera, Soini, Latva-Laturi Roosa, Alajärvi ( Lehtimäki), Salo Emmi, Soini, Ojaharju Liine, Kuortane, Hänninen Venla, Alajärvi, Vihma Iida, Kuortane, Korpinen Iiris, Kuortane, Keisanen Anja, Alajärvi ( Lehtimäki), Jussila Sanni, Soini, Hänninen Vilma, Alajärvi, Jussila Eerika, Kuortane.