Ville Hautaluoman katutaiteilijateoksia pääsee ihastelemaan pian alkavalla taidenäyttelykiertueella

Haluaisitko nähdä, miltä näyttää pesäpallopeli Vimpelin Saarikentällä, Lappajärven aallot tai Alavuden Siikinniemen tanssilava kuvataiteilijan pensselin välityksellä? Pian se on mahdollista!

Heinäkuun aikana seinäjokelainen katutaiteilija Ville Hautaluoma kiersi Alavudella, Kuortaneella, Vimpelissä, Lappajärvellä ja Soinissa ikuistaen tuttuja maisemia tauluihinsa.

Näitä tauluja pääsee katsomaan syksyllä ja talvella kuntien kirjastoihin. Taidenäyttelykiertue alkaa Soinista 5. lokakuuta ja tulee Kuortaneelle ja Alavudelle ensi vuoden alussa.

Seinäjoella kesällä 2019 toteutettua katutaiteilijakonseptia laajennettiin tänä kesänä, kun kuvataiteilija Ville Hautaluoma suuntasi viiteen eteläpohjalaiskuntaan maalaamaan kullekin kunnalle merkityksellisen ja maisemaltaan kauniin paikan.

Hautaluoman työskentelyä sai käydä seuraamassa paikan päällä, ja maalaamisen lomassa keskusteltiin maalattavien kohteiden historiasta ja työn etenemisestä.

Viittä katutaiteilijakiertueella valmistunutta öljyvärimaalausta pääsee ihastelemaan Kuortaneen kirjastossa 10.1.–30.1.2022 ja Alavuden kirjastossa 3.2.–24.2.2022.

Näyttelyt ovat avoinna kirjastojen aukioloaikoina.

Taidenäyttelykiertueen järjestävät Soinin, Lappajärven, Vimpelin ja Kuortaneen kunnat sekä Alavuden kaupunki yhdessä Etelä-Pohjanmaan liiton koordinoiman alueellisen kulttuurin kehittämistehtävän Kulttuurin paikan kanssa.