Viikonlopun aikana sairaanhoitopiirissä kahdeksan uutta koronatartuntaa, joista kolme on brittivariantin aiheuttamia

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana eli perjantain ja sunnuntain välisenä aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnoista kolme liittyy JIK-alueen tartuntaketjuun, joka on osoittautunut brittivariantin aiheuttamaksi. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on nyt 595.

Osastohoidossa on kaikkiaan 15 koronaviruspotilasta, valtaosa heistä Ilmajoen terveyskeskuksessa.

Viikonlopun aikana on tapahtunut myös yksi uusi koronakuolema. Koronakuolemien kokonaismäärä alueella on nyt 13.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa marraskuun lopulta lähtien. Viime viikkoina tartuntamäärät ovat kasvaneet.

Kahden edeltävän viikon aikana sairaanhoitopiirissä on todettu 57 uutta tartuntaa (ilmaantuvuus 29,5/100 000 asukasta).

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä todettujen tartuntojen osuus on 34 prosenttia. Kuluneen viikon aikana tartunnan saaneista 90 prosenttia on ollut edeltävästi jo karanteenissa olevia.

Koronavirusnäytteitä on sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 77 799. Eilen tutkittiin 260 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,9 prosenttia.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi kokouksessaan maanantaina Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin olevan edelleen pandemian kiihtymisvaiheessa.

Tartuntojen ilmaantuvuus on kääntynyt kasvuun, eikä suosituksia ole toistaiseksi mahdollista keventää.

Nyrkin aikaisemmin antamat suositukset ja aluehallintoviraston 20 henkilön kokoontumisrajoitus ovat voimassa 1. maaliskuuta saakka.