Viikonlopun aikana kymmenen uutta koronatartuntaa – Nyrkki tiukensi suosituksiaan

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä kerrottiin lauantaiaamuna yhdeksästä uudesta koronatartunnasta alueella ja sunnuntaina todettiin yksi uusi koronavirustartunta. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on nyt 401.

Koronan takia osastohoidossa on viisi koronaviruspotilasta, osa heistä on sairaalassa ja osa alueen terveyskeskuksissa.

Kahden viikon aikana on todettu yhteensä 84 koronavirustapausta. Ilmaantuvuus on 43,5/100 000 asukasta. Viimeisen viikon aikana sairastuneista 52 prosenttia on ollut jo karanteenissa olevia.

Koronanäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 55 608. Eilen tutkittiin 178 näytettä.

Etelä-Pohjanmaa on ollut kiihtymisvaiheessa marraskuun lopulta lähtien, eivätkä Avin antama aikaisempi kokoontumisrajoitus ja Nyrkin suositukset ole vähentäneet uusien tartuntojen ilmaantumista toivotusti.

Tämän vuoksi alueellinen yhteistyöryhmä esittää aluehallintovirastolle harkittavaksi yli kymmenen henkilön yleisötilaisuuksien ja kokousten kieltämistä.

Epidemian rauhoittuminen alueella edellyttää tiukkoja kokoontumisrajoituksia, mutta myös jokaisen yksilön sitoutumista turvavälien noudattamiseen ja maskien käyttöön.

Nyrkki pitäytyi omassa kymmenen henkilön suosituksessaan ja päätti jatkaa sen voimassaoloa 11. tammikuuta saakka. Joulua on turvallisinta viettää omassa perhepiirissä ja samassa taloudessa asuvien kesken.

Samalla se antoi suosituksen myös julkisten ja yksityisten sisäliikuntatilojen sulkemisesta 11. tammikuuta saakka.

Lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin tapahtuvia vierailukäytäntöjä tiukennettiin vastaamaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suosituksia:

• Vierailut sairaaloissa ja terveyskeskusten vuodeosastoilla kielletään muilta paitsi lasten ja nuorten osastoilta, saattohoidossa olevilta ja vakavasti sairailta. Synnyttäjällä voi olla mukanaan yksi tukihenkilö/puoliso.

• Sosiaalihuollon yksiköissä pyritään järjestämään mahdollisuus turvallisille vierailuille.