Viikonloppuna neljä uutta koronatartuntaa – Etelä-Pohjanmaa pysyy pandemian perustasolla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonvaihteessa eli perjantain ja sunnuntain välisenä aikana yhteensä neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 801.

Kahden viime viikon aikana on todettu 52 tartuntaa ja ilmaantuvuus alueella on 26,9/100 000 asukasta.

Viime viikolla todettiin yhteensä 30 tartuntaa, näistä 47 prosenttia oli jo karanteenissa olevilla. Lähes kaikki tartuntalähteet saatiin selvitettyä. Karanteeniin määrättiin 90 henkilöä.

Sairaalahoidon tarve on laskenut, ja sairaalahoidossa on vain muutama koronapotilas. Koronakuolemia on alueella listattu kaikkiaan 23.

Koronavirusnäytteitä on sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 98 283. Eilen tutkittiin 188 näytettä.

Viime viikolla tehtiin yhteensä 2329 koronatestiä, joista positiivisten osuus oli 1,3 prosenttia. Keskimääräinen vastausviive on 9,4 tuntia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian perustasolla 23. maaliskuuta lähtien.

Tartuntamäärien kasvusuunnasta huolimatta tänään kokoontunut Nyrkki ei nähnyt riittäviä perusteita kiihtymisvaiheeseen siirtymiselle.

Perustason puolesta puhuvat myös maakunnan sisäisten tartuntojen vähäinen määrä, jäljitystyön hyvä onnistuminen sekä sairaalahoidon vähäinen tarve.

Aluehallintoviraston antama määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamisesta enintään 20 henkilöön on voimassa kuun loppuun saakka, kuin myös Nyrkin antamat kokoontumissuositukset.

Alueellinen yhteistyöryhmä suosittelee lukioiden vanhojen tanssien siirtämistä syksylle 2021. Mikäli opetuksen järjestäjä päätyy tanssien järjestämiseen keväällä, toteutetaan tilaisuus noudattaen voimassaolevia rajoituksia ja suosituksia.

Oppilaitoksien valmistujaisjuhlat voidaan järjestää hyödyntäen kokemuksia viime kevään ja syksyn juhlien järjestämisestä esimerkiksi ulkoilmatilaisuuksina tai hybridimallin periaattein noudattaen voimassaolevia rajoituksia ja suosituksia.

Oppilaitosten/koulujen TET-harjoittelu- ja työharjoittelujaksoja voidaan järjestää kevään aikana opetuksenjärjestäjän ja harjoittelupaikan järjestäjän keskinäisen sopimuksen mukaan, kun huomioidaan kaikki voimassa olevat rajoitukset ja suositukset.