Viikonloppuna listattiin kuusi uutta koronatartuntaa – koronatestien määrä on pysynyt korkealla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana eli perjantain ja sunnuntain välisenä aikana kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 825.

Tartunnoista osa liittyy Leviltä saatuun tartuntaketjuun ja osa tartunnoista on saatu ulkomailta. Yksi tartunta on johtanut joukkoaltistumiseen ja lähes 80 henkilön karanteeniin Kurikassa.

Kahden viime viikon aikana on todettu 24 tartuntaa ja ilmaantuvuus on 12,4/100 000 asukasta.

Viime viikolla sairastuneista (19 tapausta) oli jo karanteenissa olevia 58 prosenttia. Edelleenkin lähes puolet tartunnoista saadaan perhepiiristä.

Sairaalahoidon tarve on säilynyt vähäisenä. Sen sijaan koronatestien määrä on pysynyt korkealla. Näytteitä on sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 102 567.

Viime viikolla otettiin 2383 näytettä ja eilen tutkittiin 178 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on 0,8 prosenttia.

Yhdestäkään viime viikkoina sekvensointiin lähetetyistä näytteistä ei ole löytynyt enää alkuperäistä koronavirusta.

Muuntovirustartuntoja on todettu Etelä-Pohjanmaalla tähän mennessä kaikkiaan 212, joista 171 brittivarianttia ja muut Etelä-Afrikan varianttia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian perustasolla 23.3.2021 lähtien.

Koronatilanne on merkittävästi parantunut viime viikkoina koko maassa ja myös naapurisairaanhoitopiireissä on palattu pandemian perustasolle.

Tästä johtuen Nyrkki on päättänyt keventää kokoontumissuosituksia siten, että ne ovat samat kuin muissa perustasolla olevissa naapurimaakunnissa.

Tällä hetkellä aluehallintoviraston määräys 20 henkilön kokoontumisrajoituksesta on voimassa 16. toukokuuta saakka.

Kevennettyjen suositusten mukaan myös alle 20-vuotiaiden maakunnalliset rajat ylittävä kilpailu- ja ottelutoiminta sallitaan perustasolla olevien maakuntien kesken.

Nyrkki ottaa kantaa ylioppilasjuhlien järjestämiseen sitten, kun aluehallintoviraston määräys kokoontumisrajoituksista on tiedossa.