Vähäjärven uudet onkilaiturit vihittiin käyttöön

Alavuden Vähäjärvelle on asennettu yhteensä kolme onkilaituria asukkaiden ja matkailijoiden käyttöön. Laiturit vihittiin käyttöön eilen keskiviikkona Alavuden seudun Urheilukalastajien järjestämässä lasten ja nuorten onkitapahtumassa. Avausheiton uudelta laiturilta suoritti kokenut kalastusharrastaja Jalo Kannanniemi.

Kannaniemi kertoo, että Vähäjärvelle on toivottu onkilaitureita jo vuosikaudet.

– Puhuin Vähäjärven onkilaitureista jo 2000-luvun alussa, kun olin mukana Alavuden kaupungin Kirkkojärven ohjausryhmässä. Kauan siinä meni, että laiturit saatiin, mutta nyt on tosi hyvä mieli, Kannanniemi sanoo.

Laiturit asennettiin Vähäjärvelle osana Alavuden keskusta-alueen rantainvestoinnit -hanketta. Myös Alavudenjärven rannalle Rantapuistoon on asennettu laituri, ja rantaterassi valmistuu kesäkuun loppuun mennessä. Kaupunki on saanut investointeihin 60 prosentin tuen Ely-keskukselta.

Onkikisaan osallistui keskiviikkona noin 20 nuorta kalastajaa. Kisassa mukana olleen Kaapo Hirsimäen mielestä laiturilta oli mukava onkia.

– Etenkin pienemmille onkijoille laiturit ovat tosi hyvä juttu, kun siimaa ei saa rannasta kovin kauaksi omin voimin, tuumasi Kaapon isä Harri Hirsimäki.

Alavuden seudun Urheilukalastajat pystyvät hyödyntämään uusia laitureita myös muissa tapahtumissaan. Vähäjärven kolme laituria voidaan kytkeä kiinni toisiinsa, jolloin niistä saadaan yksi 25 metriä pitkä laituri. Sellaista tarvitaan esimerkiksi laituripilkissä.

– Laituripilkki on tämän päivän trendi kalastuspiireissä, kertoo Jalo Kannanniemi.