Uusi meklarikin on tavattavissa Alavuden pop up -kaupungintalolla

Kokki, traktorikuski, 4H-työntekijä, mansikanpoimija – muun muassa he ovat löytäneet pestinsä uuden PestuuMarkkinat.fi-palvelun kautta.

Palvelun uuden meklarin Ritva Raision mukaan työtarjouksia tulee päivittäin ja palveluun on rekisteröityneenä runsaasti erilaisista pesteistä kiinnostuneita työnhakijoita.

– Näin työ kohtaa tekijänsä! Palvelun kautta on työllistytty niin vakinaisiin töihin kuin kertaluonteisiin maalaus-, ruohonleikkuu ja asennustöihinkin, Raisio iloitsee.

Palvelun merkittävin tiedotuskanava ovat kuntien omat Facebook-sivut.

Heinäkuussa palvelu jalkautuu myös Tuurin Kyläkaupan edessä olevalle pop up -kaupungintalolle.

Meklari on tavattavissa siellä ensi viikon maanantaista alkaen aina 24. heinäkuuta asti arkipäivisin kello 12–16. Meklarin voi kesällä löytää myös toritapahtumista.

Raision mukaan kaikkia työtarjouksia ei julkaista netissä, joten työnhakijatiedot kannattaa täyttää huolellisesti ja kertoa omasta kokemuksestaan ja työtoiveista. Näin meklari voi ottaa yhteyttä hakijaan heti sopivan paikan löytyessä.

– Syksyn ylioppilasjuhliin tarvitaan keittiön emäntiä ja apulaisia, pensasaidat odottavat leikkaajaansa ja niin edelleen. Työtä siis riittää. Vakinaisia töitä on tarjolla etenkin ravintola-alalla, myös yrityskumppania etsitään palvelumme kautta, Raisio vinkkaa.

PestuuMarkkinat.fi-palvelu on osa Suunta tulevaan -hanketta, jota hallinnoi Alavuden Kehitys Oy. Hankkeen rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto.

Hankkeessa toteutetaan myös yritysten toivomia verkkokoulutuksia, joilla vahvistetaan yritysten liiketoiminnan kehittämis- ja digivalmiuksia. Koulutukset toteutetaan syksyllä.