Toivo Kuula -laulukilpailun esikarsinta ohi – alkukilpailuun valikoitui 54 laulajaa

Toivo Kuula -laulukilpailun 2020 esikarsinta on tehty. Alkukilpailuun valittiin kilpailijoiden toimittaman materiaalin perusteella 54 laulajaa. Äänialoittain valitut jakautuivat seuraavasti: 27 sopraanoa, 11 mezzosopraanoa, 1 altto, 6 tenoria, 8 baritonia, 1 basso. Esikarsintaraadissa toimivat Kirsi Tiihonen, Juha Uusitalo, Sirkka Lamminen ja Seppo Ruohonen.

Seppo Ruohonen toteaa kilpailijoiden tason olevan korkea.

– Tuomariston päätös jatkoon valittavista oli vaikea. Kuulimme lukuisia erinomaisia tulkintoja Kuulan lauluista. Kun taso on korkea, niin pelkkä hieno ääni ei riitä. Alkukilpailussa ovat nyt mukana ne laulajat, joiden tulkinta vakuutti ilmaisullisesti ja teknisesti.

Juha Uusitalo peräänkuuluttaa kilpailuun lähetettävissä nauhoissa tekstin sisällön välittämistä kuulijoille, vaikka esiintyisikin yleisön sijasta pelkästään kameralle.

– Joissakin tapauksissa harmitti hakijan puolesta, että kilpailija esitti ohjelmistoa, jossa hänen äänensä ei päässyt oikeuksiinsa. Toisella kappalevalinnalla tie alkukilpailuun olisi voinut aueta.

Kirsi Tiihonen toteaa, että esikarsintakierroksella erottuivat ns. kilpailijatyypit.

– Toiset taiteilijat ovat parhaimmillaan lavalla, yleisön edessä, mutta eivät välttämättä ole omimmillaan kilpailutilanteissa.

Sirkka Lamminen puolestaan kiittelee kilpailijoiden panostusta esikarsintamateriaalin suhteen.

– Monesta tallenteesta näki, että siihen oli käytetty aikaa ja nähty paljon vaivaa. Arvostan sitä suuresti. On kiitollinen olo siitä, että Toivo Kuula -laulukilpailu herättää ammattipiireissä kiinnostusta. Toivon, että jatkossakin kollegat rohkaistuvat osallistumaan. Odotan alkukilpailua suurella innolla ja mielenkiinnolla.

Kilpailutoimikunta suhtautuu toiveikkaasti elokuussa pidettävän Toivo Kuula -laulukilpailuun.

– Meillä on huikean hieno tuomaristo ja todella kovatasoinen kilpailijakaarti osallistumassa tapahtumaan jo alkukilpailusta alkaen. Tapahtumasta tulee varmasti yleisölle suuri kulttuurielämys ja kilpailusta todellinen jännitysnäytelmä. Alavuden kaupungille tämä on merkittävä kulttuuritapahtuma, johon toivomme saapuvaksi runsaslukuisesti ihmisiä läheltä ja kaukaa, Anu Katajamäki toteaa.

Jatkoon päässeet kilpailijat ovat: Aaltonen Veera, Bürger Ulla, Dionne Ghislaine, Franklin Anita, Grönthal Minna, Haakana Matias, Halinen Heikki, Hautaniemi Mari, Herranen Sonja, Hietala Jenni, Holmberg Jutta, Kari Marja, Karlsson Ronnie, Kraft Kaisa, Kuivisto Annukka, Laakso Heidi, Laakso Pekka, Laakso Sanna, Lahti Minna-Leena, Lasorla Eero, Leisma Laura, Liikaoja Jenni, Mahjneh Emil, Mannermaa Maria, Matikainen Aleksi, McIntosh Rachel, Mustaniemi Emma, Niinimaa Taavi, Niiranen Veera, Nikander Mika, Nokso-Koivisto Oskari, Nylund Johanna, Ohls Hedda, Paavola Tuula, Palmiola Johanna, Parviainen Ilpo-Jukka, Puurunen Veli-Pekka, Raassina Minna, Rytkönen Piia, Saaritsa Anna, Sammalisto-Muhonen Heta, Sandelin Jenny, Scott Luke, Semerdjiev Eeva, Shaw Isabella, Takkula Samuli, Toivio Seeli, Tulkki Viivi, Turunen Maija, Turunen Maria, Tähtinen Stella, Wallén Ida, Vesa Petri ja Vesa Satu-Kristina.