”Todella positiivinen asia kaupunkilaisille ja kesäsesonkia ajatellen myös matkailijoille” – ensihoitoyksikkö palaa takaisin Ähtäriin toukokuun alussa

Ensihoidon saatavuus paranee Ähtärissä nykyisestä toukokuun alkupuolella, kun ensihoitoyksikkö siirtyy sinne takaisin noin vuoden kestäneen evakon jälkeen.

Ensihoidon Ähtärin asemapaikka siirrettiin väliaikaisesti Alavudelle viime vuoden kevätpuolella.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on kartoittanut viime syksystä toimintaan soveltuvia tiloja Ähtäristä. Uudet puhtaat tilat löytyivät vihdoin Sairaalanmäeltä.

Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalanmäki ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat neuvotelleet sopimuksen, jonka mukaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vuokraa Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalanmäeltä yhteensä 200 neliön tilat ensihoidon käyttöön.

Noin 90 neliön talli pesutiloineen ja varastoineen rakentuu Ähtärin Sairaalanmäelle nykyisen Ähtärin sosiaalitoimen viereen.

Ensihoidon henkilökunnan taukotilat saneerataan sairaalan leikkaussalin tiloihin, ja ne ovat suuruudeltaan 110 neliötä.

Alueelle tulee myös ympärivuorokautinen kameravalvonta.

Vuokrasopimus on kestoltaan kymmenen vuotta, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

–Meillä oli koko ajan tavoitteena, että ensihoitoyksikkö palaa takaisin Ähtäriin. Nyt saimme tilapulman ratkaistua tyydyttävällä tavalla, toteaa sairaanhoitopiirin johtaja Jaakko Pihlajamäki.

Henkilöstötilojen muutos- ja saneeraustyöt ovat parhaillaan käynnissä ja valmiit toukokuun alussa, jolloin ensihoidon yksikkö saadaan Ähtäriin.

–Ambulanssitilojen rakentaminen käynnistyy toukokuussa ja uudet hallitilat valmistuvat elokuun alkupuolella, kertoo Kiinteistö Oy Ähtärin Sairaalamäen toimitusjohtaja Markus Sulkava.

Vs. kaupunginjohtaja Seppo Karjala on tyytyväinen, kun Ähtärissä palataan vihdoin normaaliin ensihoidon valmiuteen ja toiminnallisuuteen.

– Tämä on todella positiivinen asia kaupunkilaisille ja kesäsesonkia ajatellen myös matkailijoille, Karjala toteaa.