Tiina Suomalainen on Ähtärin kunnon kuntalainen – Ähtäri palkitsi urheilijoitaan ja liikuttajiaan

Ähtärin kunnon kuntalainen 2019 on Tiina Suomalainen. Suomalainen on energinen kahden lapsen äiti, joka harrastaa monipuolista kuntoliikuntaa ympärivuotisesti muun muassa lenkkeillen, pyöräillen ja hiihtäen.

Hän on ollut eri-ikäisten lasten ryhmänohjaajana useita vuosia ja toimii tällä hetkellä partiolippukunta Ähtärin Eräveikkojen lippukunnanjohtajana sekä perhepartion organisaattorina. Perhepartio kokoaa yhteen alle kouluikäiset lapset vanhempineen ja isovanhempineen.

Ähtärin Eräveikkoihin Suomalainen on kuulunut pienestä sudenpennusta asti. Omalla toiminnallaan hän on esimerkillisesti kannustanut lapsia ja nuoria monipuoliseen toimintaan, terveisiin elämäntapoihin ja liikuntaan.

Partiotoiminnan kautta hän myös tukee lasten ja nuorten luontokasvatusta sekä liikkumista ja retkeilyä luonnossa.

– Hän näyttää mahtavasti mallia, että urheilun ei tarvitse olla kilpailua, vaan yhtä tärkeää on kuntoliikunta ja aktiivinen kansalaistoiminta. Elämänmyönteisellä esimerkillään Tiina täyttää kunnon kuntalaisen kriteerit erinomaisesti, katsoo Ähtärin sivistys- ja hyvinvointilautakunta.

Vuoden valmentajaksi valittiin Jussi Koivisto

Ähtärissä on virinnyt upeasti uudelleen lasten pesäpallotoiminta ja tästä on kiittäminen erityisesti Jussi Koivistoa, joka käynnisti vuonna 2017 paikkakunnalla kokeilun selvittääkseen, onko lajista kiinnostuneita tyttöjä riittävästi joukkueen perustamista varten.

Seuraavana vuonna Koivisto oli mukana perustamassa Ähtärin Urheilijoiden alle uudelleen pesäpallojaostoa ja ryhtyi sen puheenjohtajaksi. Viime vuonna hän suoritti Suomen Pesäpalloliiton ensimmäisen tason valmentajakoulutuksen.

Ähtärin pesäpallotoiminta nelinkertaistui edellisvuodesta, kun joukkueita tuli kolme lisää.

Tämä huomioitiin viime syksynä Pesäpalloliiton läntisen alueen palkitessa Ähtärin Urheilijat Pohjanmaan Pesis ry:n pokaalilla huomionosoituksena toiminnan uudelleen käynnistämisestä ja joukkuemäärän nopeasta kasvattamisesta vuoden sisään.

Nykyisin Koivistolla on valmennettavanaan G- ja F-tyttöjen joukkueet. Hänen valmennuksensa on kerännyt kiitosta suunnitelmallisuudesta ja tavoitteellisuudesta. Kaikki harjoitukset ovat hyvin ennakkoon valmisteltuja.

Koivisto on lisäksi innokkaasti viemässä joukkuetta sarjapelien ohella leireille, mikä kehittää nuoria urheilijoita pelillisesti.

Vuoden urheilija on Ville Toivonen

Viime vuonna Ähtäriin saatiin upeasti kilpailumenestystä valtakunnalliselta tasolta monessa eri lajissa ja ennen kaikkea yleisurheilun saralla.

Ähtärin Urheilijoissa parhaimman kisamenestyjän titteli menee vuodelta Ville Toivoselle, jonka lautakunta valitsi myös vuoden urheilijaksi.

Toivonen voitti SM-kultaa 17-vuotiaiden miesten sarjassa 10-ottelussa ja pituudessa, SM-hopeaa kuulassa ja 7-ottelussa (halli) sekä SM-pronssia kiekossa ja keihäässä (halli).

Lisäksi hän saavutti suomenmestaruuskilpailujen viidennen sijan pituudessa ja 60 metrin aitajuoksussa, molemmat M17-hallisarjassa.

Euroopan nuorten Olympiafestivaaleilla Toivonen oli 13:s U18-sarjassa 10-ottelussa. Pohjoismaiden mestaruusmoniotteluissa hän ylsi toiselle sijalle U18 10-ottelussa ja nuorten Ruotsi–Suomi-maaottelussa hän lohkaisi itselleen toisen sijan keihäässä ja kolmannen sijan pituudessa.

Perinteistä palkitsemistilaisuutta ei päästy viettämään tänä vuonna, joten sivistys - ja hyvinvointilautakunnan valinnat perusteluineen julkaistiin tiedotteen muodossa.