Teemu Asunmaa hakee kauden viimeisestä kisasta onnistunutta rallia

Rallin SM-sarjan kauden seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon ympäristössä tulevana viikonloppuna. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa joutuu nyt luopumaan kruunustaan, mutta uran ensimmäiseen SM-hopeaan on vielä finaalikilpailussa mahdollisuus.

Tosin Hannu’s Rally Teamin kuljettaja ei hopeataistelusta juurikaan ennakkoon syty. Tavoite tälle kaudelle oli mestaruuden uusiminen ja, kun se ei nyt toteudu, niin kauden päätöskilpailussa tavoitteena on lähinnä saada onnistunut kilpailu ennen neljän kuukauden mittaista sarjataukoa.

– Kolme edellistä kautta on päättynyt mestaruuteen ja nyt ei pääty, niin kyllä tuleva kilpailu on aika lailla yksi kilpailu muiden joukossa. Hopeisia mitaleja minulla ei ole, muita löytyy, mutta eipä se silti hirveästi nappaa. Ei nyt ihan sama, mutta melkein kuitenkin, että mikä mitali sieltä tulee. Pääasia, että tulisi onnistunut kilpailu ja saisi virheettömän, hyvän ajon. Siihen olisin enemmän tyytyväinen, Asunmaa korostaa.

Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa ajoi Skoda Fabia R5 -autolla kolme viikkoa sitten Elektrenai Rallissa Liettuassa ja viime viikonloppuna Heinolassa. Liettuassa ajetussa kilpailussa kakkossija vaihtui rengasrikon myötä keskeytykseen aivan viime metreillä, kun taas Heinolan testikilpailu ja tulevan SM-rallin kenraali toi yleiskilpailun voiton.

– Lähdettiin Heinolaan treenimielessä ajamaan ja saatiin hyvä nuottitreeni siinä samalla. Hyvä reissu ja hienot tiet oli ajaa, Asunmaa kehuu.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu käynnistyy perjantaina alkuillasta Metsämäen raviradalta Turusta ja maaliin Salon Astrum Keskukseen saavutaan lauantaina iltapäivällä. Rallissa on kahdeksan erikoiskoetta, joista kolme ajetaan perjantaina ja viisi lauantaina.

SM1-luokan selvässä pistejohdossa on Eerik Pietarinen 127 sarjapisteellä. Teemu Asunmaan ja kolmantena olevan Emil Lindholmin keskinäinen ero on kuusi pistettä Asunmaan hyväksi.