Teemu Asunmaa ajoi voittoon Rovaniemellä – uran ensimmäinen WRC3-luokan voitto irtosi lopulta 4,5 sekunnin erolla

Alavutelainen Teemu Asunmaa, 33, on kartanlukijansa Marko Salmisen, 42, kanssa voittanut Rovaniemellä ajetun rallin maailmanmestaruussarjan osakilpailun WRC Arctic Lapland Rally Finlandin WRC3-luokan.

Avauspäivänä perjantaina Asunmaa ajoi toiseksi nopeimmat ajat kummallekin erikoiskokeelle ja oli ensimmäisen ajopäivän jälkeen WRC3-luokassa toisena.

–Ei lähtenyt meiltä kuten piti. Jännityksen piikkiin voi laittaa joitakin paikkoja. Täytyy ottaa rennommin huomenna.

Lauantain avanneella erikoiskokeella Mustalampi 1:llä Asunmaa ajoi toiseksi nopeimman ajan.

–Oli liukkaita ja kapeita paikkoja, eikä saatu sitä puristusta mitä toivottiin. Ei hätää, jatketaan Kaihuavaaralle.

Kaihuavaara 1:llä kanssakilpailijan ulosajo johti siihen, että Asunmaan erikoiskokeen aika muutettiin laskennalliseksi ajaksi.

–Siirrettiin ulosajaneen kanssakilpailijan auto sivuun ja ajettiin letkassa maaliin.

Asunmaa viimeisteli lauantain ensimmäisen lenkin ajamalla Siikakämä 1:lle pohja-ajan.

Iltapäivän toisella lenkillä Asunmaa ajoi pohja-ajan erikoiskokeille 6 ja 7. Erikoiskokeelle 8 hän ajoi neljänneksi nopeimman ajan. Viimeiseen ajopäivään Asunmaa lähti WRC3-luokan johdossa.

–On ollut haastava kilpailu, eikä mikään ole tullut helpolla. Huomenna on tuttu ja hieno pätkä kahteen kertaan. Hyvillä fiiliksillä lähdetään ja koitetaan pitää hyvä kisavauhti päällä, Asunmaa kommentoi lauantai-iltana.

Sunnuntain kaksi erikoiskoetta käsittäneen ajopäivän Asunmaa avasi kellottamalla kolmanneksi nopeimman ajan erikoiskokeelle 9 – Aittajärvi 1.

Rallin päättävälle Power Stage-erikoiskokeelle 10 – Aittajärvi 2 Asunmaa ajoi niin ikään kolmanneksi nopeimman ajan varmistaen WRC3-luokan voiton. Keskinopeutena Asunmaalla oli Lapin nopeilla ja lumisilla erikoiskokeilla 114,2 kilometriä tunnissa.

–Hieno fiilis! Ensimmäinen luokkavoitto MM-sarjassa. Aika hankala kilpailu oli kaiken kaikkiaan, kun MM-rallin olosuhteet ovat kuitenkin aivan erilaiset kuin SM-sarjassa. Tästä opitaan, jos ajetaan toiste samankaltaisissa olosuhteissa.

Asunmaan uran ensimmäinen WRC3-luokan voitto on merkittävä ja kansainvälisesti huomioitu saavutus, joka ei olisi onnistunut ilman laajaa yhteistyökumppaneiden ponnistusta.

–Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille jotka mahdollistivat tämän, oli todella iso juttu, että pääsimme lähtöviivalle näin lyhyellä varoitusajalla. Kiitokset myös järjestäjille ja laajalle määrälle vapaaehtoisia, kaikki sujui hienosti.

Asunmaa ei kuitenkaan voi WRC Arctic Rally Finlandin jälkeen jäädä laakereilleen lepäämään, sillä rallin SM-sarja jatkuu Kouvolassa jo 5.–6. maaliskuuta.