Tilaajalle

Syyslomaviikko alkuun pomppien ja temppuillen

Kuortanelaiset veljekset Jesse,6, ja Veeti Märijärvi, 3, tekivät muiden mukana maanantaina hurjia hyppyjä Kunto-Lutran volttimonttuun Alavudella. He olivat tulleet aloittelemaan syyslomaviikkoa Alavuden mummolaan. Pompputemppu-tapahtumaan he olivat saaneet mukaansa myös pappansa Markku Saaren.

– Päivä kerrallaan lomaviikkoa vietetään. Ei suurempia suunnitelmia, Marjo Märijärvi tuumasi.

Syysloman aluksi järjestetty Pompputemppu- tapahtuma Kunto-Lutrassa sai hyvän suosion. Lapset viihtyivät ja touhusivat erilaisten laitteiden kanssa temppuilleen hiki päässä.

Perinteinen liikuntapalveluiden temppupäivä oli kasvanut entisestään. Saliin oli tuotu pomppulinnoja. Järjestelyissä mukana oli nyt myös kaupungin varhaiskasvatus, joten ihan pienimmätkin oli otettu huomioon.

Ähtäriläiset Leo Timonen-Nissi, 3, ja Julianne Sammalisto, 10 olivat tulleet Kunto-Lutraan hauskaa päivää viettämään isovanhempiensa Arja ja Pasi Virmalaisen kanssa.

– Tämän jälkeen me mennään vielä uimaan, Julianne kertoi.

Hänestä parasta vauhtia sai renkaissa roikkumalla. Niillä voi kipata itsensä korokkeelta toiselle.

– Torstaina mennään Särkänniemeen ja Karmivaan karnevaaliin, hän tiesi.

Roni ja Kristian Väliaho ajelivat pikkumopoilla. Pikkusisko Siviäkin tuli odottelemaan vuoroaan. Yhdeksän kuukauden ikäinen Olavi Koivisto lekotteli lattialla muovisen kannen kanssa.

– Ensimmäistä kertaa olemme temppupäivässä. Kun oltiin kaikki kotona, niin päätettiin tehdä yhdessä jotain kivaa, kertoi Tanja Potila.

– Lapset tuntuvatkin viihtyvän täällä. Katsotaan, mitä muuta keksitään muiksi päiviksi.

Helsinkiläinen Oliver Karlström, 6, liukui alas pomppulinnan aukosta pää alaspäin. Eskarilainen oli tullut perheensä kanssa Alavuden mummolaan syyslomaa viettämään. Kaisa Haapaniemi piteli kahden kuukauden ikäistä Emiliä.

– Kaisa on isäni sisko eli isotäti Emilille ja Oliverille, poikien äiti Teija Mänty selvitti. Heidän lomaviikkoonsa kuuluu ainakin ulkoilua.

– Oliver aikoo mennä mummonsa kanssa elokuviin.