Syyskuussa lauteille nousee Kolmas Nainen – Sepänniemeen valmistuu uusi upea esiintymislava juhannukseksi

Kolmas Nainen on ollut lempibändini nuoresta lähtien ja olen aina halunnut saada sen esiintymään tänne. Kävin keikoilla jo silloin, kun se esiintyi R.A.S.A.-nimellä, kertoo Töysässä Sepänniemen lomakylää yli puolet elämästään pyörittänyt Marja-Liisa ”Lissu” Pienimäki.

Hänen onnistui tehdä sopimus ohjelmatoimiston kanssa keikasta juuri ennen koronakriisin alkua. Kaikeksi onneksi se sovittiin sesongin ulkopuolelle vasta syyskuun 12. päiväksi.

– Pitää nyt seurata tilannetta. Näillä näkyminhän silloin olisi voimassa tuo 500 henkilön yleisöraja, joten noin 400 lippua voitaisiin laittaa myyntiin, hän laskeskelee.

Kevät on ollut Sepänniemessä hiljainen, mutta rajoitusten purku kuun vaihteessa tuonee jälleen uutta elämää Ponnenjärven rannalle.

– Sisätiloista on otettava puolet asiakaspaikoista pois eli määrä tippuu 15:een. Olenkin aikeissa hakea Aluehallintovirastolta lupaa anniskelualueen laajennukseen, jotta voin lisätä vastaavasti terassipaikkoja, Pienimäki suunnittelee.

Uuden komean esiintymislavan hän kertoo olleen pitkäaikainen haave. Massiivipuusta ja jämerästä amerikanvanerista rakennetun lavan on suunnitellut Timo Katajamäki. Lava on kymmenen metriä leveä ja kuusi metriä syvä.

– Erityisesti siinä on kiinnitetty huomiota äänentoistoon ja tekniikkaan. Lavaa ei rakennettu vain yhtä esiintyjää varten, vaan tarkoitus on, että se palvelee mahdollisimman monipuolisesti kesäteatteria, tanssiryhmiä, soitto- ja lauluiltoja, karaokea, pelaajia, ja muita kävijöitä Pienimäki luettelee.

Hänen mukaansa kaikessa lavalla järjestettävässä toiminnassa otetaan huomioon lomakylän väki: siitä ei saa aiheutua häiriötä leiriytyville asiakkaille eikä lähiseudun asukkaille.

– Isommat konsertit tullaan jatkossakin järjestämään sesongin ulkopuolella, Pienimäki näkee.

Tulevan kesän tapahtumista Sepänniemessä toteutuu Pienimäen mukaan ainakin matka-Mersujen kokoontumisajot heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kyseessä on vanhoista linja-autoista tehtyjen asuntoautojen kokoontuminen.

Ponnenjärven juoksutapahtuma olisi alkuperäisen aikataulun mukaan ollut jo. Se pidettiin tänä vuonna omatoimisena tapahtumana, johon otti osaa parikymmentä ihmistä.

– Varsinaista ultrajuoksutapahtumaa ei nyt ollut. Syksyllä järjestetään ehkä joku korvaava tapahtuma. Uuden esiintymislavan avajaiset järjestetään heti, kun se on mahdollista, Pienimäki lupaa.

Karoliina Syrjä