Tilaajalle

Sudet kävivät metsästyskoiran kimppuun Kontiaisilla – 4,5-vuotias Doro toipuu vammoistaan sisätiloissa

Kaksi sutta kävi hirvikoiran kimppuun viime lauantaina metsästystilanteessa Alavuden Kontiaisilla.

Koiran omistajan Peräseinäjoella asuvan Sami Heinosen mukaan tilanne sattui noin kello 10.30 aikaan aamupäivällä. Kuultuaan koiran hätäkiljunnan hän kiiruhti paikalle ja pelasti sen susien hampaista.

– Olin vain hetkeä aiemmin päästänyt koiran irti. Heti arvasin, mikä on homman nimi. Juoksin paikalle noin 150 metrin matkan ja ehdin nähdä kaksi sutta kanervikossa, Heinonen kertaa tapahtumien kulkua.

– Rupesin heti etsimään koiraani. Onni onnettomuudessa oli, ettei siihen ollut sattunut kovin pahasti. Sen toisessa takajalassa on puremajälkiä ja toinen takajalka on pahasti turvoksissa, se on varmaan venähtänyt susien käsittelyssä, Heinonen arvelee.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut 4,5-vuotias Onnentien Dorothea eli Doro toipuu nyt vammoistaan sisätiloissa, sillä puremakohta on jouduttu ajelemaan karvoista ja ulkona sille tulisi kylmä.

Haava on myös hyvä pitää puhtaana, ettei se pääse tulehtumaan. Aika näyttää, jääkö koiralle pysyviä vammoja, esimerkiksi pelkotiloja, susien jäljiltä.

Hirvijahti jatkuu normaalisti

Alavuden Länsipuolen metsästysseuraan kuuluva Heinonen kertoo, että hirvijahti jatkuu normaalisti susien hyökkäyksestä huolimatta.

– On meillä siinä porukassa kymmenkunta koiraa, joten ei se yhdestä koirasta ole kiinni. Itselle tämä oli kyllä aikamoinen shokki ja mietin, että uskaltaako sitä jatkossa enää koiraa hirvimetsälle viedä. Mutta pakkohan se on, jos aikoo tätä harrastusta jatkaa.

– Olisi minulla tästä asiasta vielä paljonkin kerrottavaa, mutta se ei taida olla ihan painokelpoista tekstiä. Sanonpa vaan, että Suomen petopolitiikka on kyllä nykyisellään ihan väärillä urilla, Heinonen päättää.

 

Karoliina Syrjä