Seitsemän uutta koronatartuntaa – sairaanhoitopiiri muistuttaa kasvomaskien käytöstä

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Uudet tartunnat liittyvät aiempaan, tunnettuun tartuntaketjuun Järvi-Pohjanmaalla.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on nyt 206. Sairaalahoidossa on muutamia koronapotilaita.

Viimeaikaisten koronatartuntojen jäljitystyön yhteydessä on havaittu, että kasvomaskit eivät ole olleet käytössä.

Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että koko sairaanhoitopiirin alueella on käytössä laajennettu maskisuositus, jonka mukaan maskin käyttöä suositellaan esimerkiksi joukkoliikenteessä, toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös koronatestiin mennessä ja testivastausta odottaessa.

Testausmäärät ovat vähentyneet Etelä-Pohjanmaalla viime viikkoina. Sairaanhoitopiiri korostaa, että testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä lievienkin hengitystieoireiden yhteydessä.

Sairaanhoitopiiri on tänään ottanut käyttöön tekstiviestikäytännön, jossa myös positiivisesta näytevastauksesta lähetetään tekstiviesti. Aikaisemmin tekstiviestivastauksen on saanut jo negatiivisesta testituloksesta.

Positiivisesta koronavastauksesta myös soitetaan henkilölle aiempaan tapaan.

Koronavirusnäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 43 643. Eilen tutkittiin 347 näytettä.