Tilaajalle

Sami Pasanen palkittiin Alavuden nuorena yrittäjänä - ”Yritykseen laittamani odotukset ovat ylittyneet”

Tuurin Pyörä Ky:n yrittäjä Sami Pasanen, 34, palkittiin Alavuden yrittäjäjuhlassa lauantai-iltana Vuoden nuorena yrittäjänä.

Kuopiosta kuutisen vuotta sitten Alavudelle muuttanut Pasanen perusti liikkeensä Tuuriin 2018.

– Yritykseen laittamani odotukset ovat jopa ylittyneet. Töitä ja asiakkaita on riittänyt mukavasti, kauppias toteaa.

Tällä tilikaudella yrityksen liikevaihto on kohonnut yli puoleen miljoonaan euroon.

– Nyt onkin tultu siihen, että firman kasvu ei tässä vaiheessa ole enää päällimmäisenä mielessä, sillä sitten pitäisi palkata työntekijöitä. Ala on kausiluonteinen. Yksi kaveri on ollut töissä keväästä syksyyn. Talviaika on hiljaisempaa.

Koko pyöräilyala on kasvussa. Pyöräily on lisääntynyt niin työmatkaliikenteessä kuin harrastuksenakin. Sitä ovat vauhdittaneet polttoaineen hintojen nousu ja ilmastoasiat. Liikuntamuotona se sopii monille. Sähköavusteisuus on helpottanut aloittamista.

– Kullekin asiakkaalle on tärkeä löytää juuri hänen tarpeitaan vastaava pyörä. Vaikka myynti on pääasia, huoltopuolikin on merkittävä osa liiketoimintaa. Kun ihmiset pyöräilevät entistä enemmän, myös huoltopalveluja tarvitaan. Esimerkiksi kalliimpiin maastopyöriin on tullut sähkölaitteita, joiden huolto vaatii perehtymistä ja ammattitaitoa.

Pyöräily on Sami Pasaselle myös harrastus. Kotona miehellä on käytössään puolen kymmentä pyörää eri tarkoituksiin.

– Viime kesänä osallistuin pitkien matkojen kisoihin. Ajoin esimerkiksi 700 kilometrin maastokisan Norjassa ja syksyllä tuli poljettua 2200 kilometriä Ruska-pyöräilyssä.

Harrastuksestaan hän sanoo saavansa uutta virtaa työntekoon. Samalla tulee testattua pyöriä ja varusteita ja voi oman kokemuksen pohjalta kertoa asiakkaille, mikä toimii.

Saamastaan huomionosoituksesta mies on kiitollinen.

– Varmaan on tullut jotain oikein tehtyä, kun tällä lailla huomioitiin, hän tuumaa.

Eeva-Liisa Kulju