Tilaajalle

Rekikeliä ei aivan saatu, mutta riemua riitti – Alavuden joulu avattiin perinteisin menoin

Joulu alkaa Alavudella Yrittäjien joulunavajaisista Huhtalavan ympäristössä. Perjantai-illaksi toivottiin jopa rekikeliä, jota ei aivan saatu, vaikka taivaalta lumihiutaleita leijailikin.

Oikea joulutunnelma syntyi ilman luntakin, varsinkin lapsikuoron laulaessa joulun tulosta. Muidenkin lasten silmät loistivat kuin jouluaattona, kun he tapasivat joulupukin ja saivat häneltä karkkeja.

– Kotona on jo kovasti puhuttu joulusta, kertoi Salla Vähämaa, joka oli liikkeellä lastensa Alman ja Lukaksen kanssa.

Vähämailla vietetään ihan perinteistä joulua: kuusi on, joulupukki tulee ja ruuatkin ovat perinteisiä.

Alavuden Yrittäjien puheenjohtaja Timo Kaukola toivotti hyvää joulua ja parempaa ensi vuotta, koska tänä vuonna moni asia on pandemian vuoksi mennyt mönkään.

Hän kiitti kaikkia järjestöjä ja yhteisöjä, jotka ovat taas olleet perinteistä avausta järjestämässä. Hän iloitsi myös siitä, että hotelli kaupungin keskeisessä paikassa on taas toiminnassa.

–Alavudella on joulun tuntua ympäri vuoden. Se syntyy siitä, että me välitämme täällä toisistamme. Meillä on yhteisöllisyyttä ja kaikki tämä yhdessä tekeminen, iloitsi kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki kaupungin tervehdyksessä.

Hän halusi kiittää Alavuden yrittäjiä joululahjasta eli avajaistilaisuudesta ja mietti, mitä me voimme antaa yrittäjille takaisin.

–Meidän on hyvä muistaa, että oman kaupungin yrittäjät ovat tärkeitä. Yrittäjä tarkoittaa meille elinvoimaa, työtä ja tulevaisuutta. Olkoon joulun aika meille kaikille hyvä ja antoisa. Annetaan huolten väistyä ja muistetaan olla kilttejä.

Alavuden Yrittäjät lahjoittivat 1000 euroa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle käytettäväksi niiden Alavuden lapsien ja lapsiperheiden hyväksi, jotka tukea tarvitsevat.

Joulunavauksen aloitti perinteinen ratsukulkue ja yritysten lahjoittamat kinkut arvottiin.

Tapahtuman kruunasi sen päättänyt ilotulitus.

Kirsti Mäkelä