Rakennustyöt käynnistyneet Tuurinportissa – liikekeskus valmistunee kesäksi

Tuurinportin alue herää ensi kesänä eloon, sillä alueella on käynnistynyt ensimmäisen liikekeskuksen rakennustyöt. Sami Peltomaan, Tuomo Valkaman ja Pekka Keskisen omistama Tuurinportin Liikekiinteistö Oy rakennuttaa 2 800 neliön liikekeskuksen.

– Rakennuksen pohjia tehdään parhaillaan. Maaperätutkimuksien perusteella jouduimme menemään vähän syvemmälle ja tekemään maanvaihtoa. Paalutuksia ei kuitenkaan jouduttu tekemään, vaikka maa olikin pehmeää, Valkama kertoo.

Valkaman mukaan rakennuksesta tulee L-kirjaimen muotoinen ja tyyliltään se on vastapäätä sijaitsevan Nahkapaikan varaston kaltainen.

– Toki ikkunoita tulee ja rakennus tulee muutenkin näyttämään enemmän liikerakennukselta. Kyläkaupan tyyliä emme lähde tavoittelemaan.

Tavoite on, että liikekeskuksessa päästään käymään kauppaa heti kesäsesongin alusta alkaen. Osakkaat ovat vaitonaisia tulevista vuokralaisista.

– Haluamme paljastaa tiloihin tulevat yritykset kerralla, kun kaikki varmaa. Haluamme kaikille vuokralaisille yhtenäisen näkyvyyden, Valkama perustelee vaitonaisuutta.

Peltomaan mukaan yhteydenottoja toivotaan sekä isoilta että pieniltä yrityksiltä, jotka täydentäisivät Tuurin palvelutarjontaa.

– Meillä on jo varmoja tulijoita, mutta vuokratilaa on vapaanakin, Peltomaa kertoo.

Alavuden kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää kertoo olevansa innoissaan ja hieman helpottunutkin, että Tuurinportti alkaa vihdoin rakentua. Alueella on toinenkin tonttivaraus, mutta yritys ei halua tulla vielä julkisuuteen.

– Moni alueesta kiinnostus yritys on päättänyt odottaa, että rakentaminen lähtee käyntiin. Pää on nyt auki. Olen toiveikas, että alue täyttyy lähivuosina ja uusista rakennushankkeista syntyy päätöksiä vielä tänä syksynä, Ala-Mäenpää sanoo.

Tuurinportin riesana on ollut yleinen kehno taloustilanne, joka on tehnyt kaupanalan investoijat varovaisiksi. Töysän kunta osti maa-alueen jo vuonna 2007. Kaupunginjohtaja vakuuttaa, ettei usko Tuurinporttiin ole vuosien varrella horjunut.

Myös Peltomaa, Valkama ja Keskinen kertovat suunnitelleensa liikekeskusta Tuurinporttiin jo pitkään.

– Viivyttely ei olisi enää auttanut, koska maailman ei kannata odottaa muuttuvan paremmaksi. Teimme mielessämme päätöksen, että nyt tai ei koskaan, Peltomaa sanoo.