Raija Immonen-Oravan lasityö ihmeitä täynnä

Polkupyörä, kuumailmapallo ja kurjet punaiset "baskerit" päässään. Siinä muutamia niistä ihmeistä, joita voi löytää alavutelaisen lasitaiteilija Raija Immonen-Oravan lasityöstä, joka nyt koristaa Kirkkomännikön koulua. Alavuden kaupunginhallitus tilasi työn koulun naapurissa asuvalta taiteilijalta viime keväänä. Kaksi metriä korkea ja 3,5 metriä leveä lasityö asennettiin syysloman aikaan paikoilleen koulun toiseen kerrokseen, porraskäytävän isoon ikkunaan. Viime perjantaina työ virallisesti julkistettiin ja vastaanotettiin.

Raija Immonen-Orava oli iloinen siitä, että sai työn tekemiseen ja toteuttamiseen vapaat kädet. Hän oli antanut sille nimen "Tuleville mestareille".

-Halusin rohkaista itseni tekemällä jotain erikoista. Ajattelin, että tämä voi olla viimeisiä isoja töitäni. Koululaisista sain päähäni muistella omia kansakouluaikojani 60 vuotta sitten. Kävin pientä koulua, jossa oli satakunta oppilasta. Isot, pahviset koulutaulut, joita haettiin koulun vintiltä tarpeen mukaan ja joista opettaja esitteli kasveja ja eläimiä, olivat siihen aikaan kauneinta, mitä tiesin. Eihän kotona seinillä tauluja juuri ollut muita kuin isän ja äidin vihkikuva. Toivon, että jotkut lapsista samalla tavoin muistaisivat tämän työn vielä vanhanakin, hän totesi.

Lue lasityöstä lisää Viiskunnan paperi- tai näköislehdestä.