Puffi: Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija valitaan jo viidettä kertaa

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailu on vakiinnuttanut asemansa maakunnassa. Kilpailu järjestetään tänä vuonna jo viidennen kerran.

– Kilpailulla pyritään antamaan nostetta ja julkisuutta eteläpohjalaiselle kuvataiteelle sekä tuomaan esille uusia nuoria eteläpohjalaisia kuvataiteilijoita, kertoo kehittämisasiantuntija Tuija Ahola Etelä-Pohjanmaan liitosta.

Kilpailu on toteutettu aikaisemmin vuosina 2015–2017 ja 2019. Kokemukset ovat olleet hyviä, joten kilpailun jatkuminen on perusteltua.

Kilpailu järjestetään nyt joka toinen vuosi, joten viime vuosi oli välivuosi.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki vuonna 1986 syntyneet tai sitä nuoremmat Etelä-Pohjanmaan maakunnassa asuvat tai sieltä kotoisin olevat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat. Kilpailuun voi osallistua kaikilla kuvataidelajeilla.

Vuoden taiteilijan valitsee tuomaristo, jossa ovat jäseninä museotoimenjohtaja Elina Alkio Nelimarkka-museosta, museolehtori Kirsi-Maria Tuomisto Lapuan taidemuseosta, näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki–Nuutinen Seinäjoen taidehallista, kehittämisasiantuntija Tuija Ahola Etelä-Pohjanmaan liitosta sekä edustaja Pohjalaisesta taiteilijaliitosta.

Tuomaristo valitsee osallistujista 3–6 finalistia kilpailuun lähetettyjen kuvien perusteella syyskuussa 2021.

Finalistit ja heidän työnsä esitellään verkkonäyttelyssä 4.10.–29.10.2021.

– Tuomaristo valitsee voittajan ja yleisö äänestää oman suosikkinsa finalistien joukosta verkkonäyttelyn aikana, museotoimenjohtaja Elina Alkio lisää.

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija ja yleisön suosikki julkistetaan 4.11.2021 Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhlan yhteydessä.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi yhden kuukauden residenssimahdollisuuden Nelimarkka-museon – Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseon residenssissä Alajärvellä, näyttelyn Nelimarkka-museossa, näyttelykatalogin, stipendin ja verkkonäyttelyn.

Lisäksi finalistit saavat palkinnoksi yhteisen verkkonäyttelyn 4.10.–29.10.2021 välisenä aikana.

Myös yleisön suosikki saa palkinnoksi stipendin ja oman verkkonäyttelyn.