Puffi: Talviuinti tutuksi Alavudella torstaina

Alavuden Harrinrannassa on mahdollista tutustua talviuintiharrastukseen Alavuden Avantouimarit ry:n järjestämässä tapahtumassa viikon päästä torstaina 25. lokakuuta.

Tapahtuman aikana yhdistyksen toimitilat ovat avoinna ja sauna lämmin kello 17 ja 20 välisen ajan, jolloin paikalla on kokeneita talviuimareita vastailemassa kysymyksiin ja ohjaamassa uusia kylmään veteen menijöitä. Varsinaista avantoa ei vielä ole, mutta noin 5–6-asteinen vesi vie talviuinnin ”tunnelmaan” mainiosti. Varusteiksi riittävät hyvin uikkarit ja pyyhe. Uimatossut tai sukat ovat mukava lisävaruste, mutta eivät pakolliset. Tapahtuma on maksuton.

Talviuinti on terveellinen, virkistävä ja samalla myös rentouttava harrastus. Talviuintiin usein kiinteästi liittyvä saunominen on monille myös sosiaalinen tapahtuma, jossa vaihdetaan kuulumiset. Uimassa voi toki käydä myös ilman saunaa.

Talviuinnin on todettu muun muassa auttavan kipuihin ja parantavan kylmänsietoa sekä yleistä terveydentilaa. Näiden todennettujen vaikutusten lisäksi Suomen Ladun teettämän tutkimuksen mukaan talviuimareista noin 60 prosenttia koki stressin ja flunssien vähentyneen.

Alavuden Avantouimarit ry on yli 40 vuotta toiminut vireä talviuintiseura, jossa on lähes sata jäsentä. Jäseniä yhdistyksessä on kaikista ikäryhmistä, teini-ikäisistä vuosikymmeniä harrastaneisiin senioriuimareihin. Avantouimarien sauna Alavudella Harrinrannassa on talvikaudella avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin kello 16–21.

>>>>>>> Stashed changes