Puffi: Luento ”Veden etiikka” Pirkanpohjan taidekeskuksessa perjantaina

Tällä hetkellä sana ”ilmastonmuutos” on erittäin paljon esillä. Tosiasia, joka vaikuttaa kaikkien elämään tavalla tai toisella. Se vaikuttaa muun muassa puhtaan veden määrään, ja monissa maissa on jo kova puute vedestä.

Professori Eero Hiironen toi monissa vaikuttavissa teoksissaan esille vesiaiheita ja hänen kykynsä sitoa veden voima teoksiin kuvasti samalla hänen syvää kunnioitusta luontoa kohtaan. Hiironen totesi jo vuosikymmeniä sitten, että puhtaasta vedestä tullaan vielä taistelemaan enemmän kuin öljystä.

Pirkanpohjan taidekeskuksen Punaisessa talossa keskustellaan pyhäinpäivän aattona vedestä. Tilaisuuden pääpuhujana on professori Reino E. Heinonen, jonka aiheena on veden etiikka. Reino E. Heinonen on kirjailija ja teologian professori, joka työskenteli ennen eläkkeelle jäämistään Joensuun yliopistossa. Hän on pitkään puhunut kulttuurienvälisen vuoropuhelun ja maailmanlaajuisen etiikan puolesta. Hän luennoi eri puolilla maailmaa ja on toiminut Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtajana.

Puheenvuoron käyttää myös Yhteinen Ähtärinjärvi -yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Sulku. Yhdistyksen tavoitteena on toimia Ähtärinjärven hyväksi, jotta järven virkistysarvo säilyy myös tuleville sukupolville.

Tilaisuudessa muistellaan tietysti myös kuvanveistäjä, professori Eero Hiirosta, puhtaan veden puolestapuhujaa.

Perjantaina 2. marraskuuta oleva tapahtuma alkaa kello 12 ja sinne on vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestävät Pirkanpohjan Taidekeskus ja Taidepalvelu Aristo.

>>>>>>> Stashed changes