Puffi: Kuortaneen esiintymislavalla StopSyöpä -keräys osana perjantaista ystävänpäivätapahtumaa

Kuortaneen syöpäkerhon jäsenet keräävät varoja StopSyöpä -keräykseen kauppakeskus Kuurnan pihan esiintymislavalla huomenna perjantaina.

Keräys on osa Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen suurkeräystä, jolla hankitaan varoja yhdistyksen palveluihin ja toiminnan rahoitukseen.

–Keräyksen tuotto ohjataan myös kuortanelaisia palvelevan Seinäjoella sijaitsevan neuvonta-aseman ja sen tarjoamien kriisi- ja tukipalveluiden ylläpitämiseen. Osa tuotosta menee myös paikalliseen vertaistuki- ja virkistystoimintaan, kertoo Kuortaneen syöpäkerhon puheenjohtaja Kaija Kiviluoma.

Kiviluoma itse lähti yhdistyksen toimintaan mukaan sairastuttuaan rintasyöpään vuonna 2018. Hän kertoo saaneensa sitä kautta paljon uutta tietoa sairaudestaan, mutta erityisesti vertaistukea yhdistyksen tukiryhmistä.

–Lähdin mukaan yhdistyksen tarjoamaan keskusteluryhmään, joka kokoontui kerran kuussa Seinäjoella. Sain hirveän paljon tukea sieltä, siksi innostuin myös itse kouluttautumaan vertaistukijaksi myöhemmin.

Kiviluoma pitää keräykseen osallistumista tärkeänä, sillä syöpäyhdistykset ovat paljolti lahjoitusten varassa. Keräykset hyödyttävät myös kuntalaisia.

–Tänä vuonna keräystuotoilla on tarkoitus järjestää esimerkiksi luomihuoli-päivät, jotka ovat kaikille kuntalaisille ilmaisia, Kiviluoma kertoo.

Vapaaehtoistoimintaan pohjautuvan Kuortaneen syöpäkerhon jäsenet toivovat kuntalaisia poikkeamaan perjantaina paikan päällä. Keräykseen voi tehdä lahjoituksen myös Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen verkkosivujen kautta.

Keräys järjestetään osana Kuortaneen kunnan Ystävänpäivän hehkua -tapahtumaa.

Tiia Etelämäki