Pituushypyn halli-EM-hopeamitalisti Thobias Montler Kuortaneelle – Ella Junnila ja Wilma Murto hakevat jälleen ennätyksiä juhannuksena

Tuore pituushypyn halli-EM-kisojen hopeamitalisti Thobias Montler testaa kuntoaan Kuortaneen Motonet-GP kisoissa juhannuksena.

25-vuotiaan ruotsalaisen ennätys on sisäradalla hypätty 831. Ulkoradoilla mies on leiskauttanut myötätuuleen jopa 845 senttiä, joten pitkiä hyppyjä on varmasti luvassa Kuortaneellakin.

– Hienoa, että saimme Montlerin kisaan mukaan. Maaottelun hengessä suomalaiset pääsevät haastamaan todella kovaa miestä, iloitsee manageri Tero Heiska.

Naisten korkeudessa Kuortaneella nähdään jälleen SE-nainen Ella Junnila. Kotimaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava Heikki Savela kertoo Junnilan kilpailleen neljänä edellisenäkin vuonna Kuortaneella ja voittaneen korkeuden sekä viime kesänä että vuonna 2019.

–Terveenä talven harjoitelleella Junnilalla on täydet mahdollisuudet parantaa nimissään olevaa ulkoratojen SE-tulosta 195, sillä hän valtasi EM-hallikisoissa pronssia sisäratojen ennätyksellään 196.

22-vuotias Junnila oli koko hallikauden huippuiskussa, kun hän paransi ennen EM-hallikisoja Linda Sandblomin nimissä ollutta entistä sisäratojen Suomen ennätystä 191 pari kertaa tuloksin 192 ja 194.

–Riman kanssa taistelusta nauttivan Junnilan puheet kahden metrin ylityksestä voivat hyvinkin olla pian totta, sillä hän ylitti Puolassa ensimmäisellä hypyllään 196 niin ilmavasti, ettei rima edes värähtänyt.

Entä onnistuuko Wilma Murto parantamaan Suomen ennätystä? Sekin nähdään juhannuksena, kun Murto käy naisten seipään olympiarajan 470 kimppuun.

Alle 20-vuotiaiden maailmanennätystä ja naisten Suomen ennätystä 471 hallussaan pitävä Murto väläytti tulemistaan EM-hallikisojen kuudennella sijalla ja tuloksella 455.

Ne ovat hänen parhaat sijoituksensa ja tuloksensa aikuisten tasolla käymissään arvokisoissa.

–Taktikoinnin ansiosta Murto teki EM-hallissa myös yhden hyvän yrityksen 470:stä, mikä luo uskoa olympiarajan rikkomiseen, muistuttaa pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Murron valmentaja Jarno Koivunen totesi, että suojattinsa tuossa korkeudessa käyttämällä seipäällä on mahdollista ylittää 470.

Kuortane Games – Motonet-GP -kisat käydään juhannuspäivänä 26. kesäkuuta.