Tilaajalle

Pimeä ei pelottanut Isokallion retkeläisiä

Pullataikina teki kauppansa, kun alakoululaisten metsäretkelle osallistuneet lapset pyörittelivät taikinapötköjä tikun ympärille tikkupullaksi. Retken järjestivät Alavuden kaupungin nuorisopalvelu ja Töysän 4H-yhdistys.

Maanantai-iltapäivällä Iivarin koulun pihasta lähti nuoriso-ohjaaja Sini Tuurin ja 4H:n toiminnanjohtajan Sanni-Maiju Kantoniemen johdolla kohti Isokallion laavua ja autiotupaa yhdeksän innokasta retkeilijää. Vain pari heistä oli ensimmäistä kertaa yön yli kestävällä metsäretkellä.

– Varmaan äiti sai lähtemään, Lotta vastasi pikkusiskonsa Maisan puolesta kysymykseen, mikä oli saanut ensikertalaisen mukaan. Lotan omatkin kokemukset rajoittuivat siihen, että hän oli nukkunut serkkunsa kanssa pihalle pystytetyssä teltassa.

Alma, Jasmin ja Joni kertoivat olleensa runsasta viikkoa aiemmin Leijonavaelluksella. Siellä he olivat päässeet yöpymään kaminalla lämmitetyssä puolijoukkueteltassa.

Tällä kertaa yöpyminen tapahtui siististi sisätiloissa Isokallion autiotuvassa. Hyvän lämmityksen ansiosta siellä tarkenikin varsin mukavasti.

– Lasten mielestä oli nukkumaanmennessä ehkä vähän liiankin lämmin, Sini Tuuri naurahtaa.

Ulkona laavulla ilta kului mukavasti leikkien, kisaillen ja syöden. Aika monelle illan kohokohta tuntui olevan vaahtokarkkien paistaminen nuotiolla.

– Minä odotan yötä. En pidä vaahtokarkeista, Alma puuskahti kavereistaan poiketen.

Jotakin uutta

Sini Tuuri ja Sanni-Maiju Kantoniemi arvelivat, että maanantainen metsäretki saattoi hyvinkin olla ensimmäinen kerta, kun syysloman perinteinen leiri olikin maastoretki.

– Halusimme kokeilla jotain erilaista, naiset kertovat. Perinteisesti 4H ja nuorisopalvelut ovat järjestäneet syys- ja talvilomalla alakoululaisille leirin Vetämäjärven leirikeskuksessa.

– Vetiksen leirit noudattavat pitkälti aina samaa kaavaa. Ehkä tämä herättää lisää kiinnostusta niitäkin kohtaan, kun ne eivät ole itsestäänselvyys, Tuuri pohti.

– Kun tämä retki päätettiin järjestää, saimme paljon palautetta, että on ihanaa, kun järjestetään jotain erilaista, Kantoniemi jatkaa.

– Kovasti lapset toivoivat jatkoa, Sini Tuuri kertoi tiistaina retken jälkeisistä tunnelmista.

Ohjaajat olivat tyytyväisiä retken osallistujamäärään, vaikka viime hetkillä tulikin jokunen peruutus.

– Kun ekaa kertaa järjestää, niin tämä on tällainen hallittavissa oleva ryhmä. Ja mahdutaan kaikki tuonne sisälle nukkumaan.