Tilaajalle

Pikkujoulukomedioita tarjolla - Huumori kukkii sekä kätkänjokisten että töysäläisten esityksissä

Kätkänjoella on pikkujoulukauteen luvassa reteä joulukomedia, joka on sovitettu Markku Hyvösen näytelmästä. Se on saanut nimekseen Piparifirma ja joulubooli.

Tekijät ja järjestäjät suosittelevat esityksiä vain yli 12-vuotiaille.

–Sanoisin, että se on pikkujouluhuumoria aikuisempaan makuun. Loppu jääköön yllätykseksi, vastasi Mari Ylinen kysymykseen siitä, miksi moinen suositus.

–Toivon, ettei korona sotke meidän suunnitelmia, kun tilanne näyttää taas pahenevan.

Pikkujoulut firmassa on toki pidettävä, vaikka yrityksen panostus juhliin olisi olematon. Tällä kertaa bileet pidetään firman avokonttorissa säästösyistä nyyttikestiperiaatteella. Yllätysohjelmaa on tarjolla enemmän kuin pitäisi, eikä näitä pikkujouluja heti unohda, jos niistä yleensä jotain muistaa.

Rooleissa nähdään Meiju Palomäki, Teuvo Viitasaari, Katja-Maria Ristolainen, Anneli Palolampi, Pentti Pykälämäki, Teijo Pienimäki, Teija Mesimäki ja Pekka Lyly. Ääni- ja valotekniikkaa hoitaa Mari Ylinen. Näytelmän ohjaa Janne Vuorela.

Esitykset pidetään Kätkänjoen kylätalolla marraskuun viimeisenä ja joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna. Liput on varattava ennakkoon.

Remontissa arkista rehellisyyttä

Töysän Ns:llä pikkujoulukauteen tulee Janne Vuorelan ohjauksessa Hannu Patamaan Remontti-näytelmä. Elämänmakuinen komedia viihdyttää arkisella rehellisyydellään. Remonttihankkeethan ovat ajankohtaisia myös Töysän nuorisoseuran talolla.

Leskirouva Irma Tuulosen (Annikki Hakala) talossa on sattunut putkivahinko ja makuukamarin lattia pitäisi uusia.

Sattuma puuttuu peliin, kun ammattivaras Into Hinkkanen (Jarmo Sissala) murtautuu taloon. Perintöä kärsimättömästi odotteleva vävy Jaakko Särö (Markku Julku) kipuilee yrityksensä kanssa. Irma saa ajatuksen, miten remonttiväkeä saisi paikalle enemmänkin.

Muissa rooleissa nähdään Päivi Jousmäki, Eija Takamäki, Sanni Hietaniemi, Mikko Kaunismäki, Minna Hakala, Minna Ala-Kanto, Reima Ala-Salmi, Jorma Toopakka ja Timo Ala-Kanto.

– Remontti on sopiva juuri tälle ajalle. Ikäihmisten eristäminen koronaepidemian alussa ei kaikista tuntunut oikeudenmukaiselta. Näytelmä tuo esiin iän tuomaa viisautta, viekkauttakin. Tahtipuikkoa ei heiluta nuorempi sukupolvi, toteaa Töysän ns:n puheenjohtaja Minna Ala-Kanto.

– Huonontuneesta koronatilanteesta huolimatta käymme toiveikkaina kohti esityskautta. Nyt voimassa olevien määräysten mukaisilla rajoituksilla selviämme, sillä seurantalossa tilaa riittää.

Ensi-ilta on tänään torstaina, 25. marraskuuta ja esityksiä on kaikkiaan kahdeksan, joista kaksi välipäivinä ja viimeinen loppiaisena.

Molemmat näytelmät on toteutettu yhteistyössä Lakeudenportin kansalaisopiston kanssa.