Pihlajalinna-konserni aloittanut koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut

Pihlajalinna-konserni aloitti keskiviikkona 1. huhtikuuta koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut johtuen koronavirusepidemian aiheuttamista muutoksista toimintaympäristössä.

Viime viikon perjantaina julkaisemassaan tiedotteessa konserni perui näkymänsä vuodelle 2020 ja arvioi epidemian vaikutuksia liiketoimintaansa tarkemmin.

Nyt alkavat yhteistoimintaneuvottelut koskevat Pihlajalinna-konsernin kaikkia liiketoimintoja sekä koko henkilöstöä, lukuun ottamatta suun terveyden henkilöstöä ja liikuntakeskusten henkilöstöä, joita koskevat yhteistoimintaneuvottelut käynnistettiin jo aiemmin.

Lisäksi neuvotteluiden ulkopuolelle jäävät kliinistä hoitotyötä tekevät lääkärit ja pääosa kuntayhtiöiden palvelutoiminnoista.

Pihlajalinna-konserni arvioi, että tietyissä sote-palveluissa työ lisääntyy koronavirusepidemian takia ja toisissa palveluissa työ vähenee tai keskeytyy viranomaissuositusten ja kysynnän muutoksen vuoksi.

Yhteistoimintaneuvottelujen tarkoituksena on ensisijaisesti neuvotella henkilöstön kanssa työsuhteen joustojen käyttämisestä, kuten erilaisten vapaiden ja lomien sijoittamisesta tarkoituksenmukaisesti, tai siirtymisestä tilapäisesti toiseen tehtävään tai toiseen työntekopaikkaan tarjolla olevan työn mahdollisesti vähentyessä.

Jos edellä mainitut ensisijaiset toimet eivät olisi riittäviä ja tarjolla oleva työ on tilapäisesti vähentynyt tai loppunut, harkitaan määräaikaisia ja lyhyitä enintään 90 päivää kestäviä koko- tai osa-aikaisia lomautuksia.