Peukku-kisat on uusi kisasarja yu-nuorille

Suomenselän alueen urheiluseurat eli Alavuden Urheilijat, Ähtärin Urheilijat, Kuortaneen Kunto, Töysän Veto, Virtain Urheilijat, Soinin Sisu, Lehtimäen Jyske ja Alajärven Ankkurit ovat päättäneet aloittaa uuden kilpailusarjan, jonka nimeksi on uuden yhteistyökumppanin mukaan annettu Peukku-kisat.

Koko kesän kestävä kisasarja alkaa Alavudelta 19. toukokuuta ja päättyy Kuortaneelle 2. syyskuuta. Samalla aiemmin järjestetyt Viiskunta-kisat jäävät historiaan.

Kilpailusarjalla on pitkät ja ansiokkaat perinteet. Seurat halusivat jatkaa tätä perinnettä ja Peukku-etukortti lähti sponsoroimaan alueen seurojen yhteistä hanketta.

Yhteistyön odotetaan lujittavan seurayhteistyötä erityisesti junioriyleisurheilussa.

Seurojen juniorit pääsevät jatkossakin kisailemaan naapuriseurojen kilpailuihin. Peukku-kisat ovat matalan kynnyksen kilpailutoimintaa. Alueen seurojen urheilijoilta ei peritä ilmoittautumismaksua, kun ilmoittautuminen on tehty ajoissa kilpailukalenterin kautta. Peukku-etukortti sponsoroi jokaiseen kilpailuun ja lajiin palkinnot kolmelle parhaalle alueen urheilijalle. Muualta kisoihin ilmoittautuneet maksavat ilmoittautumismaksun ja seurat palkitsevat nämä urheilijat halutessaan omin palkinnoin.

Jokainen seura järjestää kilpailut omalla kentällään. Kahdeksan erillisen kilpailun sarja tuo mukanaan jatkuvuutta toukokuusta syyskuuhun.

Lajit on valittu seuroittain ja lajikirjo on suuri, mikä tukee lasten ja nuorten monipuolista ja pitkäjänteistä harjoittelua. Kisoissa on lajeja pääasiassa sisuikäisille 9–15-vuotiaille, mutta seurat voivat niin halutessaan tarjota kilpailumahdollisuuksia myös vanhemmille urheilijoille.

Sisuikäisissä on potentiaalia. Uudistuneen kilpailusarjan historiasta on noussut useita nuorten SM-kisamenestyjiä, Kalevan kisojen edustajia, mitalisteja sekä nuorten ja aikuisten arvokilpailuedustajia.

Yleisurheilussa on useita mukavia ja mielenkiintoisia lajeja. Aina ei ole tavoitteena kilpailumenestys, vaan hauskanpito hienon lajin parissa. Peukku-kisoissa voi kilpailla ihan vain omaksi ilokseen hyvässä seurassa.

Uusi yhteistyökumppani tarjoaa lisäksi mahdollisuuden urheiluseuroille ja -joukkueille hankkia varoja omien kulujen kattamiseen.

Suomenselän alueella noin 300 yritystä tarjoaa etuja etukortin ostaneille.