PestuuMarkkinat.fi-palvelu laajenee toukokuussa Kuusiokunnista Suupohjaan

Etelä-Pohjanmaan liitto ja hankkeeseen osallistuvat kunnat ovat myöntäneet rahoituksen Suunta tulevaan -hankkeelle.

Hankkeessa ovat mukana Alavus, Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kuortane, Soini, Teuva ja Ähtäri ja sillä vahvistetaan yritysten valmiuksia selvitä koronapandemiasta.

Hankkeen näkyvin osa on PestuuMarkkinat.fi-palvelu, joka on jo vuoden ajan ollut käytössä Kuusiokuntien alueella.

Toukokuun alusta lähtien palvelualue kattaa Kuusiokuntien lisäksi Isojoen, Karijoen, Kauhajoen ja Teuvan alueet.

PestuuMarkkinat.fi on paikallinen töiden ja työntekijöiden välityspalvelu, jossa yritykset ja yhteisöt, maa- ja metsätilat sekä kotitaloudet voivat ilmoittaa avoimista työtehtävistä.

Tarjottavat työt voivat olla lyhyitä keikkoja tai pidempiaikaisia työsuhteita.

Työnhakijat puolestaan voivat kertoa palvelussa omasta osaamisestaan ja ilmoittaa, millaisista pesteistä ovat kiinnostuneita.

Palvelu on käyttäjilleen maksuton.

Kuusiokunnissa PestuuMarkkinat.fi-palvelusta on vuoden aikana saatu hyviä kokemuksia. Sen kautta on työllistytty niin vakinaisiin töihin kuin kertaluonteisiin hommiin.

Yritykset ovat onnistuneet sen avulla löytämään tekijöitä myös pitkään avoimena olleisiin työpaikkoihin, joihin tekijöitä ei ole aiemmin löytynyt.

Paikallisella tuntemuksella on ollut iso rooli onnistuneiden rekrytointien toteutumisessa.

Palvelun meklari näkee, millaisia osaajia palveluun on ilmoittautunut ja voi näin auttaa yritystä löytämään sopivan tekijän nopeasti.

Työntekijöiden lisäksi palvelun kautta on löytynyt yrittäjäkumppaneita ja myös kotitaloudet ovat hyödyntäneet sitä hakemalla tekijöitä esimerkiksi remontti- ja pihatöihin.

Palvelussa avoinna olevia työpaikkoja markkinoidaan maakunnallisesti ja osin valtakunnallisestikin. Muun muassa säännöllisten Facebook-julkaisujen ansiosta palvelu ja alueen työskentelymahdollisuudet ovat saaneet hyvin huomiota.

Tähän mennessä saatu näkyvyys onkin eduksi nyt, kun palvelu käynnistyy uudella laajemmalla alueella.

Suunta tulevaan –hankkeen ovat yhteistyössä suunnitelleet alueen elinkeinotoimijat. Hanketta hallinnoi Alavuden Kehitys Oy.

–Olemme innoissamme PestuuMarkkinat.fi-palvelun laajentumisesta. Voimme hyödyntää Kuusiokunnissa saatuja kokemuksia ja tarjota hyviksi havaitut käytännöt nyt laajemman alueen yritysten ja työnhakijoiden avuksi, toteaa toimitusjohtaja Ulla Koivisto Alavuden Kehitys Oy:stä.

Hankerahoitus järjestyi Koiviston mukaan ripeästi ja toteutus käynnistyy välittömästi rahoituspäätöksen jälkeen.

Hanke kestää 30.4.2022 asti.