Perjantaina päästiin vihdoin parketille Kuortaneella – Vanhain tansseja jouduttiin odottelemaan puoli vuotta

Kuortaneen lukion vanhojen tanssit päästiin toteuttamaan vihdoin viime perjantaina. Kuortane-hallin parketilla pyörähteli kaikkiaan 25 paria.

–Ensin tanssit siirrettiin viime helmikuulta toukokuulle ja sieltä edelleen tähän syksyyn. Seurasimme tautitilannetta tiiviisti ja onneksi pystyimme tilaisuuden rajoitusten poistuttua järjestämään. Olihan sitä odotettu melkein puoli vuotta, kertoo liikunnan lehtori Miia Siukola.

Siukola vastasi tanssien ohjauksesta yhdessä liikunnan lehtori Petri Stevanderin kanssa.

–Tanssijat pitivät tärkeänä, että tilaisuus pidettiin live-tilaisuutena niin, että läheiset pääsivät siihen osallistumaan. Videotallenne ei olisi heitä tyydyttänyt.

Ensimmäistä esitystä päivällä olivat seuraamassa yläkoulun ja lukion oppilaat ja opettajat sekä yksi ryhmä päiväkoti Kuperkeikasta. Iltaesitys oli tanssijoiden perheille ja muille läheisille.

Tansseissa oli mukana perinteisiä tansseja kuten Cicapo ja avaustanssi. Lisäksi mukana oli uudempia ja vauhdikkaampia tansseja, kuten rivitanssi Elaine ja Vanhojen katrilli.

Tanssit päättyivät opiskelijoiden itsensä suunnittelemaan vauhdikkaaseen omaan tanssiin, johon oli tehty kooste useasta eri musiikkikappaleesta.

Eeva-Liisa Kulju