Pandatalossa käynyt jo 100 000 vierailijaa

Ähtäri Zoon Pandatalossa vieraili torstaina 100 000. kävijä.

Lumi ja Pyry, vilkkaisiin vierailupäiviin hyvin tottunut pandapariskunta, otti tilanteen rennosti bambua rouskutellen.

– Vierailijat ovatkin hienosti kunnioittaneet pandojen toivetta olla Pandatalossa rauhallisesti ja kovia ääniä välttäen. Nämä rauhoittumisen mestarit eivät pidä melusta, tietää Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Jonna Pietilä.

Ähtäri Zoon palkitsema 100 000. kävijä on Markku Aalto Lapualta.

Hän yllättyi iloisesti tullessaan Ähtäri Zoon Pandataloon torstaina puolen päivän jälkeen, ja hänelle ojennettiin muistoksi merkittävästä päivästä pandapehmo Lumi.

– Kannattipa lähteä tälle reissulle, myhäili Aalto.

Matkassa mukana olivat vaimo ja tuttavapariskunta. Ähtärin Eläinpuisto on Aallolle tuttu jo aikaisemmilta käynneiltä, mutta pandoja tultiin katsomaan nyt ensimmäistä kertaa.

– Olen erittäin iloinen, että Ähtäri Zoon kävijämäärät ovat kehittyneet odotusten mukaisesti. Aikaisempina vuosina kävijöitä on ollut 170 000–180 000, ja suurin osa vierailijoista tulee meille lomasesonkien aikana. Nyt niin sanottu iso kesä on alkamassa ja voimme jo palkita 100 000:n kävijän, iloitsee Pietilä.

– Pandat ovat tietenkin tähtiämme ja vetonaulojamme, mutta kiitos hyvin onnistuneesta puolesta vuodesta kuuluu kuitenkin koko Eläinpuistolle ja jatkuvasti kehittyville matkailupalveluillemme.

Vuonna 1973 perustettu Ähtärin Eläinpuisto on eräs Suomen suosituimmista matkailukohteista. Se on myös Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa asustaa yli 50 eläinlajia, joista entuudestaan suosittuja ja tunnettuja ovat muun muassa joogaavat karhut.

Kansainvälinen eläinsuojelutyö on perustava osa Ähtäri Zoon toimintaa, kuten myös opastus- ja opetustyö sekä kasvatuksellisen tiedon jakaminen.

Tavoitteena on muun muassa saada ihmiset arvostamaan uhanalaisia eläinlajeja. Jo aikaisemmin tekemänsä ansiokkaan suojelutyön vuoksi Ähtäri Zoo on valikoitunut pandojen Jin Baobaon ja Huá Bàon kodiksi.

>>>>>>> Stashed changes