Paja 66 viettää synttäreitä avoimin ovin

Perjantaina 30.11. vietetään Paja 66 :lla Alavudella työpajatoiminnan 30-vuotis- ja etsivän nuorisotyön 10 -vuotissynttäreitä.

Paja aloitti toimintansa nuorten työpajana 30 vuotta sitten Alavudella valtakunnallisesti ensimmäisten joukossa. Nykyään paja on tarkoittu nuorille ja pitkäaikaistyöttömille aikuisille väliaikaiseksi paikaksi, jossa voi miettiä jatkoa ja valmistautua tulevaan.

Valmennuksella ja käytännön tekemisen avulla edistetään asiakkaiden valmiuksia hakeutua koulutukseen ja työelämään. Samalla tuetaan elämänhallintaa.

– Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yhdessä hänen kanssaan yksilöllinen polku ja tavoitteet jatkoon, kertoo yksilövalmentaja Julia Taponen.

Viime vuonna asiakkaita oli 151, joista Alavudella 86. Nuoria asiakkaista oli 50.

Siellä tehdään pääasiassa tilaustöitä kaupungille ja yksityisillekin. Lisäksi valmistetaan tuotteita myyntiin.

Paja66 toimii Kuussoten eli entisten Kuusiokuntien alueella. Alavuden lisäksi pajat ovat Ähtärissä ja Soinissa.

10 vuotta toimineen Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on tukea alueen alle 29-vuotiaita kohti koulutus- ja työelämää sekä hyvää arkea. Valmentajat auttavat nuorta tulevaisuuden suunnittelussa ja ohjaavat tarvittavien palveluiden piiriin.

– Vuositasolla meillä on reilut 150 asiakasta. Toiminta kattaa koko Kuussoten alueen, kertoo Etsivän nuorisotyön yksilövalmentaja Marja-Liisa Pienimäki.

Merkkipäivää vietetään Alavuden pajalla Okslammintie 9:ssä avoimin ovin ja kahvitarjoiluin klo 10 - 15. Makkaratarjoilu on klo 11 - 13.

Juhlaseminaari alkaa Huhtamäki-salissa klo 13.00. Siellä kuullaan AVI:n ylitarkastaja Annika Kattilakosken katsaus työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön historiaan ja vaikuttavuuteen tilastojen valossa. Hankejohtaja Jutta Paavola kertoo työllistymistä tukevista palveluista aikuissosiaalityön kumppanina.

>>>>>>> Stashed changes