Pääsiäisen pyhinä yhteensä 13 koronatapausta – tiistaina vielä kaksi lisää

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi pääsiäisen aikana 1.–6. huhtikuuta todettiin kaikkiaan kolmetoista koronavirustartuntaa.

Suurimpia tartuntaketjuja alueella ovat olleet tuulivoimatyömaa Teuvalla ja Huhtalan päiväkoti Seinäjoella. Tartuntojen kokonaismäärä alueella on nyt 752.

Viime viikolla todetuista tartunnoista eniten eli 22 prosenttia oli perhepiiristä saatuja tartuntoja, ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 19 prosenttia, kuten myös työpaikoilta saatujen tartuntojen osuus.

Maaliskuussa todettujen tartuntojen kokonaismäärä oli hivenen edellisiä kuukausia korkeampi eli 115. Ilmaantuvuusluku on lievästi noussut kuluneen viikon aikana ja on tällä hetkellä 22,8/100 000 asukasta.

Osastohoidon tarve on vähentynyt. Keskussairaalassa ei ole hoidossa koronaviruspotilaita ja alueen terveyskeskuksissakin vain muutama.

Koronavirusnäytteitä on sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 94 274. Eilen tutkittiin 474 näytettä.

Viime viikolla tehtiin yhteensä 2115 koronatestiä. Muuntoviruksen aiheuttamia tartuntoja on tämän vuoden aikana todettu yhteensä 124, niistä valtaosa on ns. brittivarianttia.

Viiskunnan levikkialueen kunnista Alavudella on THL:n koronakartan mukaan ollut 32 tautitapausta, Ähtärissä 9 ja Kuortaneella 6.