Osuuspankin uusi pankinjohtaja Miikka Savolainen muutti Alavudelle puolison perässä

Alavuden Seudun Osuuspankin uudeksi pankinjohtajaksi Rovaniemelle toukokuussa siirtyneen Tero Kasasen tilalle on valittu pankin asiakkuusasiantuntijana toiminut Miikka Savolainen.

Hän tuli neljän henkilön johtoryhmään, johon kuuluvat pankin toimitusjohtaja Jussi Ruuhela, HR-päällikkö Päivi Saranpää sekä hallintopäällikkö ja pankkilakimies Jari Vannesluoma.

Konnevedeltä Keski-Suomesta lähtöisin oleva Savolainen on työskentelyt Alavudella kolme vuotta. Työssään hän on hoitanut yritysasiakkuuksia ja -rahoitusta.

Pankinjohtajana hän toimii pankin rahoituksen esimiehenä ja vastaa rahoituksen palvelukokonaisuudesta. Lisäksi hän johtaa pankin myyntiä ja asiakkuuksia. Tarvittaessa hän sijaistaa myös toimitusjohtaja Jussi Ruuhelaa.

Mennyt kevät ja kesäkin ovat olleet pankissa poikkeuksellisen kiireistä aikaa.

Koronakriisin takia pankissa on käsitelty ennätysmäärä henkilöasiakkaiden lyhennysvapaahakemuksia, ja myös yritykset ovat hakeneet tavallista enemmän lyhennysvapaita.

– Korona on koetellut yrityksiä hyvin toimialakohtaisesti, eikä suurta ongelma-aaltoa ole toistaiseksi havaittu. Mutta aika näyttää, mitkä pandemian lopulliset seuraukset ovat, Savolainen toteaa.

Asuntomarkkinat ovat hänen mukaansa toipuneet ja piristyneet kevään notkahduksen jälkeen. Asuntojen etsiminen ja rahoituksen hakeminen kertoo uskalluksesta ja luottamuksesta talouteen.

Uusi pankinjohtaja Miikka Savolainen odottaa tehtävältään haasteita ja näkee uuden roolinsa mielenkiintoisena mahdollisuutena.

– On mukava aloittaa pankinjohtajana työyhteisössä, jossa olen viihtynyt erittäin hyvin. Pankki on hyvässä kunnossa, ja asiakkaat, henkilöstö ja hallinto ovat ennestään tuttuja.

Pankin tilat ovat uudet, juuri kunnostetut ja ajanmukaiset. Uusiin tietoteknisiin ratkaisuihin on panostettu konttoriremontissa, ja lisäksi OP Ryhmän modernit digitaaliset palvelut palvelevat verkossa ja mobiilissa.

Miikka Savolainen on viihtynyt Alavudella erittäin hyvin. Vireältä paikkakunnalta löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ja harrastusmahdollisuudet.

Alavudelle hän tuli puolisonsa perässä. Hänen vaimonsa Jenni Savolainen (o.s. Viitala) työskentelee Kuudestaan ry:ssä kv-koordinaattorina.

Savolaiset harrastavat hiihtoa, pyöräilyä ja avantouintia. Lisäksi he ovat innokkaita luonnossa liikkujia.

Osa Savolaisen kesälomasta kuluu kauppatieteiden maisterin opintojen viimeistelyssä. Kesälomalla tie vie todennäköisesti myös retkipoluille.

Tarja Riihimäki