Nyrkki: Leviämisalueen tunnusmerkit täyttyvät Etelä-Pohjanmaalla edelleen – etätyösuositusta jatketaan vuoden loppuun asti

Tänään maanantaina kokoontunut Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan jatkavan leviämisalueena.

Väestön rokotuskattavuudessa on edelleen puutteita, vaikka halukkuus koronarokotteiden ottoon onkin hieman alueellamme noussut.

Sairaalahoidon kuormitus on yhä suurta.

Positiivisten koronatestien osuus on 4,9 prosenttia.

Ilmaantuvuus on korkealla: viimeisen kahden viikon ajalta 149,2 per 100 000 asukasta – rokottamattoman väestön osalta jopa 370 per 100 000.

Aiemmat leviämisvaiheen ravintolarajoitukset säilyvät ennallaan.

Tällä hetkellä tartuntoja tulee ilmi etenkin kouluikäisten joukossa.

Nyrkki korostaa koulujen hyvien toimintamallien jatkamisen tärkeyttä. Näihin kuuluvat muun muassa opetusryhmien sekoittamisen välttäminen, turvavälit sekä hyvät hygieniakäytännöt.

Nyrkki kannustaa perheitä ottamaan koronarokotukset kaikille yli 12-vuotiaille.

Lisäksi pitkittyneestä tilanteesta huolimatta olisi tärkeää edelleen jatkaa perustorjuntatoimia, kuten kasvomaskien käyttöä, suurten väkijoukkojen välttämistä sekä hyvää käsihygieniaa.

Nyrkki päätti jatkaa Etelä-Pohjanmaalle antamaansa etätyösuositusta vuoden loppuun saakka.

Menneellä viikolla todettiin 165 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 116. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 2581.

Tartunnoista hieman alle puolet on perhepiirin tartuntoja. Lisäksi tartuntoja on tullut koulusta sekä kavereilta, tuttavilta ja sukulaisilta. Epäselväksi jääneiden tartunnanlähteiden osuus oli viime viikolla 16 prosenttia.

Erikoissairaanhoidossa on tällä hetkellä kuusi koronapotilasta. Terveyskeskuksen vuodeosastolla on niin ikään kuusi koronapotilasta.

Sairastuneista 58 prosenttia oli jo karanteenissa tartunnan tullessa ilmi.

Etelä-Pohjanmaalla yli 12-vuotiaasta väestöstä 83,6 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen ja 78,1 prosenttia myös toisen rokotteen. Koko Suomessa vastaavat lukemat ovat 86,4 ja 81,0 prosenttia.

Viime viikolla otettiin yhteensä 3509 koronavirusnäytettä, keskimäärin 584 näytettä per päivä. Keskimääräinen viive pyynnöstä tulokseen on 16,3 tuntia.