Uutiset

”Nuorten ikäryhmissä rokotuskattavuus on Suomen keskiarvoa alempi” – Etelä-Pohjanmaan koronatilanne lähestyy kiihtymisvaihetta

Etelä-Pohjanmaalla maakunnan iäkkään väestön rokotuskattavuus on jo varsin hyvä. Huolta herättää sen sijaan nuorempien ikäryhmien rokotuskattavuus, joka on Suomen keskiarvoa alempi. ARKISTOKUVA: JARNO PELLINEN
  • Viiskunta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa epidemian perustasolla, mutta tilanne lähestyy kiihtymisvaihetta, ja altistumisia on useita.

Maanantaina kokoontunut alueellinen Koronanyrkki-työryhmä kiinnittää huomiota siihen, että tautitilanne Etelä-Pohjanmaalla ei ole ohi ja painottaa suositusten noudattamisen tärkeyttä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin menneellä viikolla 21 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 941. Suurin osa tartunnoista on jatkotartuntoja ystävä- sekä perhepiirissä ja muiden sosiaalisten kontaktien kautta.

Nyrkki kehottaa kaikkia ulkomailla matkustaneita hakeutumaan koronavirustesteihin THL:n ohjeistuksen mukaisesti matalalla kynnyksellä, ja ennen testituloksia tulee välttää lähikontakteja.

Maakunnan iäkkäällä väestöllä on jo varsin hyvä kahden rokotteen rokotuskattavuus, mutta nuoremmissa ikäryhmissä rokotuskattavuus on Suomen keskiarvoa alempi.

Etelä-Pohjanmaalla kaikki yli 16-vuotiaat voivat varata koronarokotusajan, ja kuntayhtymien ja terveyskeskusten sivuilta löytää tarkemmat tiedot ajanvarauksesta.

Koronanyrkki kannustaa ottamaan koronarokotuksen. Koronavirusrokotteet vievät kohti normaalimpaa elämää ja tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan.

Koronanyrkki toteaa, että kesätapahtumia järjestetään varsin aktiivisesti. Tapahtumajärjestäjille on suositeltavaa yhteydenotto tapahtumapaikkakunnan tartuntatautiviranomaisiin terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

Tartunnan jäljitettävyys on ollut hyvä, ja epäselviä tartuntoja on vain muutama. Karanteeniin asetettiin viime viikolla noin 100 henkilöä.

Viimeisen kahden viikon aikana on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettu 46 tartuntaa, joten ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on 23,8. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

Covid-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 124 312 kappaletta. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä viikon sisällä oli 0,95 prosenttia.

Koronatilannetta ja alueen rokotustilannetta voivat kansalaiset seurata sairaanhoitopiirin koronasivustolla, osoitteessa www.epshp.fi/korona.

Seuraava alueellisen työryhmän Nyrkin kokous on ensi maanantaina puoliltapäivin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli