Maanantai toi viisi uutta koronatartuntaa – Lehtimäen Nesteen huoltoasema kiinni viikon ajaksi

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin maanantaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Valtaosa tartunnoista liittyy aiempaan, tunnettuun tartuntaketjuun, yhden tartunnan lähde on ulkomailta.

Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on nyt 199. Sairaalahoidossa on muutamia koronapotilaita.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on työskennellyt 11.–13.11. välisenä aikana Lehtimäen Nesteen huoltoasemalla. Huoltoasemalla asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan 14 vuorokauden ajan. Koronatartunnan takia huoltoasema on suljettuna 24. marraskuuta saakka.

Myös sunnuntaina 15. marraskuussa pelatussa miesten F-liigan pelissä SPV-Nurmon Jymy on ollut katsomossa myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö. Henkilö on käyttänyt kasvomaskia, joten muiden katsomossa olleiden altistumisriskiä pidetään pienenä. Katsomossa olleita pyydetään seuraamaan kuitenkin vointiaan ja koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen Päivystysapuun 116117.

Koronavirusnäytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 43 251. Eilen tutkittiin 274 näytettä.