Lypsykarjatilan somearki kerää kiitosta aina vaan – Kulttuurikuokka Anna Länsisalmi–Keisalalle

Suomen maatalousmuseo Sarka luovuttaa tämänvuotisen Kulttuurikuokka -palkinnon alavutelaiselle Anna Länsisalmi-Keisalalle hänen työstään maaseudun elämän esiintuomisessa 2020-luvun Suomessa.

Museon tiedotteen mukaan Länsisalmi-Keisalan työ Keisalan tilalla ja siitä kertovilla sosiaalisen median Maalaisjärki-kanavilla on tuonut katsojille nähtäväksi suomalaisen maaseudun elämää kaupunkilaisen näkökulmasta.

Länsisalmi-Keisalan avoimella ja lähestyttävällä tavalla tehty mediatyö on herättänyt yleisössä suuria tunteita ja nostattanut laajempaakin keskustelua siitä, mitä suomalaisen maitotilallisen elämä on.

Lisäksi hän on tehnyt ansiokasta työtä suomalaisen maitotilan nykytilanteen esille tuomisessa kaikkine iloineen ja suruineen.

Instagramissa, Facebookissa ja YouTubessa Maalaisjärki–tileillä on yhteensä yli 45 tuhatta seuraajaa. YouTuben Maalaisjärki-kanavalla videoita on katsottu huimat yli 3,6 miljoonaa kertaa.

Kulttuurikuokka jaetaan vuosittain ystävänpäivänä kulttuuria, historiaa, maaseudun elämää tai maataloutta ansiokkaasti yhdistelevälle ja positiivisesti esiin tuovalle henkilölle tai taholle, tunnustukseksi maatalouskulttuurin hyväksi tehdystä työstä.

Tunnustus on aikaisempina vuosina myönnetty Miina Äkkijyrkälle, Teppo Korhoselle, Keskitien Tukisäätiölle, Helsingin yliopistomuseolle, Lions Club Oripäälle, Eeva Mikolalle, Maaseudun Tulevaisuus -lehden Kantri-liitteelle, Elina Kivihalmeelle, Maajussille morsian –ohjelmalle, Lauri Tähkä ja Elonkerjuu –yhtyeelle, Risto Laineelle, Sirkku Peltolalle, Risto Astikaiselle ja Mauri Kunnakselle.