Lintukuraattori Tuuli-Susanna Salmi aloitti työnsä Ähtärin eläinpuistossa – tutkinut lintujen leikkikäyttäytymistä ja persoonallisuutta

Lintuekologi Tuuli-Susanna Salmi on erityisen kiinnostunut lintujen käyttäytymisestä. Tässä kuvassa hän on kuvattuna hippiäisen kanssa. KUVA: ÄHTÄRI ZOO
  • Viiskunta

Salmi on aikaisemmin toiminut eläinpuistossa lintuhoitajana vuodesta 2019 lähtien ja sitä ennen Konneveden biologisella tutkimusasemalla tiaistutkimuksissa.

Lintukuraattorin tehtävässä hän vastaa eläinpuiston lintukokoelman koordinoinnista, suunnittelusta, lajihankinnoista sekä lintujen hoidosta.

Lisäksi hän on mukana kehittämässä Vieraile ja Välität ry:n toimintaa erityisesti lintujen suojelun näkökohdista.

–Lintukuraattorina työhöni kuuluvat myös tehtävät erilaisissa eläintarhojen välisissä lajiensuojeluohjelmissa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin sekä läheinen yhteistyö eläinpuiston intendentin ja ympäristökasvatustiimin kanssa. Näin voin omalta osaltani vahvistaa lintuosaamista eläinpuiston kasvatus- ja opetustyössä, Tuuli-Susanna Salmi kertoo.

Lintuekologina Salmi on erityisen kiinnostunut lintujen käyttäytymisestä. Lopputöissään hän on tutkinut lintujen leikkikäyttäytymistä ja persoonallisuutta.

Salmi on valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan ekologia ja evoluutiobiologia joulukuussa 2020.

Tehtävässään hän raportoi suoraan intendentti Marko Haapakoskelle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli