Linja-autoalan yritys Töysän Linja jätti oman konkurssihakemuksen torstaina

Töysän Linja Oy on jättänyt omaehtoisen konkurssihakemuksen Keski-Suomen käräjäoikeudelle torstaina, 29. heinäkuuta.

Tiedotteessaan yhtiö kertoo, että vuonna 1934 perustetun linja-auto- ja matkailualan yrityksen palveluksessa työskentelee yhteensä noin 35 työntekijää.

Töysän Linja Oy:llä on ollut omat toimitilat sekä Keuruulla että Karstulassa.

Yhtiö on ajanut linja-autoliikenteen vakiovuoroja Keski-Suomessa linjoilla Mänttä–Keuruu–Jyväskylä sekä Jyväskylä–Karstula–Kokkola.

Lisäksi Töysän Linja Oy on vastannut koulu- ja palveluliikenteen kuljetuksista useilla paikkakunnilla. Osana Töysän Linja Oy:tä on toiminut Matka-Töysä, jonka toiminta päättyy konkurssiin samassa yhteydessä.

Yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Risto Töysä selvittää, että linja-auto ja matkailuala ovat olleet murroksessa läpi 2000-luvun.

– Toiminnan katteet ovat alentuneet vuosi vuodelta ja samanaikaisesti Töysän Linja Oy:n toiminta on supistunut muun muassa omatoimimatkailun lisääntymisen myötä. Koronapandemia sekä siitä johtuva matkailun täysi pysähtyminen sekä linja-autoliikenteen kysynnän heikentyminen ajoivat toiminnan tappiolliseksi sekä yhtiön lopulta maksukyvyttömäksi.

– Pyrimme löytämään tilanteeseen vaihtoehtoja eri tavoin, mutta valitettavasti saadut tuet ja rahoittajilta tilanteeseen saatu tuki eivät riittäneet, vaan jouduimme hakemaan yhtiön konkurssiin, toteaa Risto Töysä yhtiön tiedotteessa.

Pesänhoitaja tiedottaa jatkotoimenpiteistä käräjäoikeuden päätöksen jälkeen.

– Odotamme käräjäoikeuden päätöstä konkurssiin asettamisesta sekä pesänhoitajan määräämistä. Omalta osaltani haluan kiittää kaikkia työntekijöitä, asiakkaita sekä yhteistyötahoja ja pyydän, että yhteydenotot asiaan liittyen osoitetaan käräjäoikeuden määräämälle pesänhoitajalle, sanoo Risto Töysä.

Jyväskylä–Keuruu–Mänttä-vuorot ajetaan viimeisen kerran tänään perjantaina.

Jyväskylä–Kokkola-vuoro puolestaan ajetaan viimeisen kerran maanantaina, 2. elokuuta.