Lentopallotytöt pelasivat EM-kisoihin. Pojat karsivat omasta paikasta Kuortaneella

Suomen lentopallotytöt ottivat alle 16-vuotiaiden EM-karsintaturnauksen voiton Tórshavnissa Färsaarilla ja selviytyivät EM-kisoihin, jotka pelataan Italiassa ja Kroatiassa heinäkuussa. Karsintojen loppuottelussa kaatui Tanska 3–0 (25–22, 26–24, 25–18).

Karsinnassa oli mukana myös kuortanelainen Oona Rasinperä, jonka ennakkotunnelmia turnauksesta voi lukea tästä jutusta. (Lukeminen vaatii I-Mediatilin ja Viiskunnan tilauksen.)

Rasinperä onnistui peleissä hyvin ja oli esimerkiksi perjantaina Ruotsia vastaan pelatun ottelun tehokkaimpia hyökkääjiä.

Suomen tytöt eivät hävinneet kuuden maan turnauksessa vastustajilleen erääkään.

Rasinperän lisäksi Suomen joukkueessa pelasivat Etelä-Pohjanmaalta keskipelaajana Eerika Koivuniemi ja Ida Pöllänen Kauhavan Wisasta. Joukkueenjohtajana toimii Kuortaneen valmennuskeskuksen valmennuspäällikkö Pertti Honkanen.

Turnauksen loppujärjestys: 1. Suomi, 2. Tanska, 3. Ruotsi, 4. Färsaaret, 5. Irlanti, 6. Islanti.

 

Pojat karsivat Kuortaneella viikonloppuna

Poikien U17-joukkueen EM-karsintaturnaus pelataan tulevana viikonloppuna Kuortaneella. Suomen lisäksi mukana ovat Tanska, Ruotsi ja Färsaaret. Voittaja pääsee mukaan heinäkuussa pidettäviin EM-kisoihin.

Pelit alkavat Kuortaneen urheiluopiston lentopalloareenassa perjantaina 11. tammikuuta kello 15 Tanska–Ruotsi-ottelulla. Färsaaret–Suomi-ottelu alkaa kello 17.30.

Lauantaina pelit käynnistyvät kello 10 ja ohjelmassa on neljä ottelua. Suomi pelaa Tanskaa vastaan kello 12.30 ja Ruotsi on vastassa kello 18.30. Sunnuntaina pronssiottelu on kello 12 ja loppuottelu kello 15.

Perjantain otteluihin on vapaa pääsy. Lauantain ja sunnuntain otteluihin myydään lippuja, joilla voi seurata kaikki kyseisen päivän ottelut.

Alle 17-vuotiaiden poikien EM-kisat pelataan nyt vasta toista kertaa. Vuonna 2017 järjestetyissä ensimmäisissä EM-kisoissa Italia voitti mestaruuden ja Suomen pojat olivat sijalla 11.