Lentokenttä suljettiin remontin ajaksi

ALAVUS

Ainoastaan juuri saapuneet pääskyset ovat uhmanneet Alavuden lentokentän käyttökieltoa, joka on voimassa siihen asti, kunnes toukokuun alussa alkanut kentän peruskorjaus saadaan valmiiksi.

– 1970-luvulla rakennettuun kiitotiehen on jouduttu tekemään routavaurioiden takia useita korjauksia menneinä vuosikymmeninä. Ilman nyt tehtävää peruskorjausta kenttä olisi pitänyt sulkea kokonaan sen huonon kunnon takia, kertoo Alavuden seudun lentokenttäsäätiön sihteeri Ulla Koivisto.

Ongelmana ovat olleet myös lentokentän noin 6-7 hehtaarin reuna-alueet, jotka kaupunki on nyt onnistunut lunastamaan maanvaihdossa itselleen.

Lentokentän kiitotien pituus on 1000 metriä, josta on viime vuosina ollut käytössä ainoastaan 750 metriä, sillä muu osa kärsinyt pahoin routavaurioista. Lisäksi kenttään kuuluu asemataso eli platta, jonka pinta-ala on noin 3600 neliötä.

Perusparannushankkeessa kiitotien ja asematason alueen vanha päällyste jyrsitään, alue salaojitetaan sekä tehdään tarvittavat maa-ainesten vaihdot. Lopuksi kantavuutta parannetaan uusilla murskekerroksilla ja kunnostus viimeistellään tekemällä uusi pintapäällyste, asfaltointi.

Uusi, aiempaa pitempi ja tasaisempi kiitotie tuo kentälle turvallisuutta – ja toivottavasti myös lisää käyttäjiä. Urakan on määrä valmistua juhannukseksi.

Aiheesta enemmän perjantaina ilmestyvässä Viiskunnassa.