Lehtimäellä tarjotaan nyt kauppa- ja asiointiapua vanhuksille ja riskiryhmään kuuluville

Lehtimäen alueen Kauppa- ja asiointiapuryhmän vapaaehtoiset tarjoavat yhteistyössä Lehtimäen kappeliseurakunnan ja Alajärven kaupungin kanssa vastikkeetonta, kiireetöntä kauppa- ja asiointiapua alueen asukkaille.

Asiointiavun kohderyhmänä ovat erityisesti vanhukset, riskiryhmäläiset ja he, joilla ei ole omasta takaa tukiverkkoa, läheisiä, tuttavia tai naapuria, joka voisi auttaa – tai jos tukiverkko estyy auttamasta esimerkiksi oman karanteeninsa takia.

– Päivystyspuhelimemme palvelee ensi viikon keskiviikkoon asti numerossa 040 190 2751 päivittäin kello 9–11, jossa vastaanotamme avunpyynnöt ja välitämme ne ryhmän vapaaehtoisille auttajille, kertovat asiointiavun aktiivit Jenni Kuisti, Ulla Anttila ja Hannamaria Aho.

Päivystystä jatketaan keskiviikon jälkeen tilanteen ja tarpeen mukaan, mutta toistaiseksi ainakin maanantaisin ja keskiviikkoisin.

– Tällä viikolla aktivoimme myös varajärjestelmänä yhteistyön alueellisen Vapepan kanssa, mikäli avuntarvitsijoiden määrä lisääntyy merkittävästi tai vapaaehtoisten auttajiemme rinki estyy toimimasta, Lehtimäen alueen Kauppa- ja asiointiavun ylläpidosta kerrotaan.