Lääkärin vastaanotto ja laboratoriotoiminta katkolle Töysän terveysasemalta vuoden loppuun asti – neuvola ja hammashoito jatkavat toimintaansa normaalisti

Alavuden hengitystieinfektiopoliklinikan vahvistamiseksi Töysän lääkärin vastaanotto ja laboratoriotoiminta suljetaan väliaikaisesti ensi viikon maanantaista eli 19. lokakuuta lähtien vuoden loppuun asti, tiedottaa Kuusiolinna Terveys Oy verkkosivuillaan.

Töysän terveysaseman lääkäri siirtyy tekemään vastaanottotyötään Alavuden terveysaseman tiloihin ja myös laboratoriotoiminta siirtyy Töysästä väliaikaisesti Alavudelle.

Neuvolatoiminta ja suun terveydenhuolto sen sijaan jatkavat toimintaansa Töysän terveysasemalla normaalisti.

Syynä järjestelyyn ovat koronavirustapaukset, jotka ovat viime aikoina lisääntyneet Etelä-Pohjanmaalla ja yhä suurempaan potilasmäärään on syytä varautua myös Kuusoten ja Kuusiolinnan alueella.

Tämän vuoksi Alavudella toimivalle hengitystieinfektiopoliklinikalle tarvitaan lisää erityisesti sairaanhoitajia sekä vastaanottotyöhön että koronanäytteiden ottoon.

Töysän terveysasemalle suunnitellut ajanvaraukset pyritään toteuttamaan aiempien suunnitelmien mukaisesti, mutta vastaanottopaikkana toimii Alavuden terveysasema.

– Kaikkiin Töysän terveysasemalle ajan varanneisiin potilaisiin ollaan erikseen yhteydessä, Kuusiolinnan tiedotteessa luvataan.

–Edellä kuvatut toiminnan muutokset johtuvat koronaviruspandemiasta ja tiedotamme joulukuulla 2020, kun toiminta voi palata takaisin normaaliin, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että kiireettömille vastaanotoille, kuten neuvolaan, ajanvarausvastaanotolle tai suun terveydenhuoltoon, ei pidä tulla hengitystieoireisena.

– Hyvää käsi- ja yskimishygieniaa noudattamalla, välttämällä matkustamista ja ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja voimme hidastaa epidemian leviämistä ja suojella riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä tartunnalta.

Myös kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa terveydenhuollon tiloissa.